CHP'li vekil Sevda Erdan Kılıç'ın yalanına İzmir Valiliği'nden açıklama!

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gören hastadan ücret istendiği yalanını paylaşan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve bu yalanı haber yapan Sözcü ve Cumhuriyet gazetelerine İzmir Valiliği'nden cevap geldi. Yapılan açıklamada iddianın gerçeği yansıtmadığı 'sosyal güvencesi olmayan Kovid-19 tanılı hastalardan ücret talebi yönünde bir uygulama olmadığı' ifade edildi.

CHP'li vekil Sevda Erdan Kılıç'ın yalanına İzmir Valiliği'nden açıklama!
CHP'li vekil Sevda Erdan Kılıç'ın yalanına İzmir Valiliği'nden açıklama!
GİRİŞ 13.01.2021 22:33 GÜNCELLEME 13.01.2021 22:33
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Valilikten yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında, "Torbalı Devlet Hastanesinde Kovid-19 tanısı ile tedavi gören hastadan tedavi ücretlerinin istendiği ve parayı ödemeyince tutanakla taburcu edildiği" şeklinde haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.

Buna ilişkin basın açıklaması yapma zorunluluğunun ortaya çıktığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu hastanın Kovid-19 tanısı ile 3 gün süreyle Torbalı Devlet Hastanesinde takip ve tedavisi yapılmıştır. Bu süreçte hastane idaresi tarafından kendisinden herhangi bir ücret talep edilmemiş olup konu taburculuk sırasında durumun servisteki personellerince tutanak altına alınmasından ibarettir. Sağlık Bakanlığımızın ve yerel idarenin sosyal güvencesi olmayan Kovid-19 tanılı hastalardan ücret talebi yönünde bir uygulaması bulunmamaktadır."

YORUMLAR 21
  • Furkan ERGUN 3 yıl önce Şikayet Et
    Haberin yalan olduğu attığı paylaştığı art niyetli mesajdan bile anlaşılıyor. Nasıl olsa buna balıklama atlayacak gazeteleri var. Azıcık aklı olsa sağlık bakanına sorar öğrenirdi.
    Cevapla
  • xxlxx 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu yalanları söyleyenlere değil inananlara kızıyorum.
    Cevapla
  • istanbul 3 yıl önce Şikayet Et
    senin genel baskanin zamanında ölüyü diriyi rehine alıyordu.
    Cevapla
  • haktan 3 yıl önce Şikayet Et
    İzmir deki tüm hastahanelerin yönetim kadrosunda, kayıt kabul ve taburcu yapılma işlemlerinin yapıldığı birimlerde görev yapan tüm personelin iyi araştırılması, buralarda çalışan hükümete muhalif fikirdeki kişilerin hükümeti yıpratmak için ne fırıldaklar döndürdükleri bu tür yalan haberleri kendi yandaşlarına aktardıkları aşikardır. Sağlık Bakanlığını uyarıyorum.
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya bari olacak bir yalan söyleyin , hayatınız yalan bitse de siz de bizde kurtulsak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı