Dondurmada koronavirüs tespit edilmişti! Ateş Kara'dan açıklama

Çin'de dondurma örneklerinde yeni tip koronavirüse (Covid-19) rastlanması üzerine binlerce ürüne el kondu. Konuyla ilgili Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara Twitter'dan açıklama yaptı.

Dondurmada koronavirüs tespit edilmişti! Ateş Kara'dan açıklama
Dondurmada koronavirüs tespit edilmişti! Ateş Kara'dan açıklama
GİRİŞ 17.01.2021 01:29 GÜNCELLEME 17.01.2021 01:29
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çin'in Tianjin kentinde dondurmalardan alınan üç numunede yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildiği bildirildi. Tianjin Daqiaodao Food Co. tarafından üretilen dondurmalardan alınan örnekler, Salı ve Çarşamba günleri kontrol için belediyenin hastalık kontrol merkezine gönderilmişti. Yapılan incelemeler sonucu dondurma örneklerinde Covid-19 tespit edildi. Tüm ürünlere el konurken, şirketin bin 662 çalışanı karantina altına alınarak nükleik asit testine tabi tutuldu. Ayrıca, dondurmalardan bin 812'sinin diğer şehirlere dağıtıldığı belirtildi.

Yetkililer, virüsün nasıl bulaştığını tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

BİLİM KURULU ÜYESİ PROF. DR. ATEŞ KARA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Çin'de dondurmada koronavirüs tespit edilmesi, büyük olasılıkla üretim sırasında koronavirüs pozitif birisinden bulaş olması ile ilgili olabilir. Soğukta bulunduğu için, virüs daha uzun süre tespit edilebilir Bulaşa neden olamaz dünyada bugüne kadar gıda ile geçiş gösterilmedi. Çin'de bir seferde üretilen 4,836 kutu dondurmadan alınan örneklerden 3'ünde virüs pozitif bulunmuş. Öncelikle bu hastalık yapabilecek bir virüs mü ? Yoksa, virüs parçası mı ? Bunu değerlendirmek mümkün değil, ancak virüs bile olsa bugüne kadar gıda ile geçiş olduğu gösterilmedi." dedi.

 

YORUMLAR 7
  • ümit*korku 3 yıl önce Şikayet Et
    Afrika da meyvelerde pozitif çıkmıştı, aşı üretildi, ancak bu covid 19 un daha çok bilinmeyeni var sanki
    Cevapla
  • Süleyman 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim sıradan bir vatandaş olarak anladığım dondurmaya kolaya bile virüs testi yapsan pozitif çıkıyor yani test yaptıran çoğu şeyde zaten pozitif çıkması amaç
    Cevapla
  • avsar beyi 3 yıl önce Şikayet Et
    cinliler halkini asilasayfi virus biterdi. yahu bu cin amma garip bir ulke. kendi halkini asilamak dururken , asi satma yarisina girdi. harbi aptal bu cinliler
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberden anlaşılan kimin nasıl hangi şartlarda ürettiğini bilmediğin hazır dondurmayı almayacaksın
    Cevapla
  • Battal 3 yıl önce Şikayet Et
    kola da çıkmıştı bir ara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu