Son dakika... Bartın'da gemi battı! Acı haberler peş peşe geliyor

Bartın'ın İnkumu açıklarında Rus bandıralı kuru yük gemisi battı. Bartın Valisi Sinan Güner olayda 4 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralı olarak kurtarıldığını duyurdu.

GİRİŞ 17.01.2021 16:53 GÜNCELLEME 17.01.2021 18:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bartın İnkumu açıklarında Rus bandıralı bir kuru yük gemisi battı. Bartın Valisi Sinan Güner, yaptığı açıklamada üç filikada 15'e yakın mürettebatın mahsur kaldığını belirterek, "15 kişi 3 filikaya binerek kurtuldu ancak hava şartlarının kötü olması nedeniyle filikalar sürükleniyor. Şu anda bir ölü veya filikaların battığına dair bir haber yok. Hava şartları kötü, kurtarma ekipleri de çıkmakta zorlanıyor" dedi.

 

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada "Gürcistan’dan Bulgaristan’a olan ve Bartın İli demir sahasında demirli bulunan Palau bayraklı bir ticari geminin su alarak battığı ihbarının alınması üzerine olay mahalline derhal 1 Sahil Güvenlik Botu, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ve 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi görevlendirilmiş, şu ana kadar yapılan arama kurtarma faaliyetleri neticesinde 6 kişi sağ olarak kurtarılmıştır.



Kurtarılan şahıslardan alınan ilk bilgiler doğrultusunda gemide toplam 12 kişi olduklarının öğrenilmesi üzerine kayıp olduğu değerlendirilen 6 kişinin arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir
." denildi.

 

MSB tarafından İnkumu açıklarında batan Rus gemisini arama-kurtarma çalışmalarına destek için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan bir fırkateyn de görevlendirildi

Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Ekiplerimiz teyakkuz halinde arama kurtarma çalışmalarına başladı. Tek dileğimiz kayıp gemiadamlarımıza sağ salim ulaşabilmek' denildi.

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nde de yaşanan olayla ilgili şu açıklamalar yapıldı;

Bugün saat 12:35' te Cospas-Sarsat sisteminden alınan tehlike sinyaline istinaden yapılan araştırmada, Palau bayraklı ARWIN isimli geminin ortadan ikiye bölünmek suretiyle kırıldığı bilgisine ulaşılmış olup AAKKM tarafından bölgeye derhal arama kurtarma unsurları sevk edilmiştir.

Gürcistan'ın Poti limanından Bulgaristan'ın Burgaz limanına giden Arwin gemisi için bölgede devam eden arama kurtarma çalışmalarında toplam 13 personelden şu ana kadar 3 kişi sağ olarak kurtarılmış olup geminin diğer personellerini kurtarmak için çalışmalar devam etmektedir.

Geminin işleteninden alınan gemiadamı listesine göre gemide 12 personel olduğu anlaşılmış olup Sahil Güvenlik Komutanlığı arama kurtarma unsurları tarafından kurtarılan gemiadamı sayısı 6'ya ulaşmış maalesef 2 denizcinin de cansız bedenine ulaşılmıştır.

Gemi işleteninden edinilen bilgiye göre, 2'si Rus, 10'u Ukraynalı olmak üzere 12 personele sahip olan Arvin gemisi, Uluslararası Katı Dökme Yük Kodunda (IMSBC Code) yer alan ve tehlikeli yük sınıfında olmayan 2902 ton katı dökme üre yükü taşımaktaydı.

MSB: TCG FATİH FIRKATEYNI, ARAMA KURTARMA BÖLGESİNE ULAŞTI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) sosyal medyadan "Bartın İnkumu açıklarında batan Palau bandıralı kuru yük gemisini arama-kurtarma çalışmalarına destek için Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızdan görevlendirilen TCG Fatih Fırkateyni, arama kurtarma bölgesine ulaştı." açıklamasını yaptı.

Batan gemiden kurtulan 6 kişinin kimlik bilgileri belli oldu

KURTULAN 6 KİŞİNİN KİMLİK BİLGİLERİ BELLİ OLDU

Palau bandıralı kuru yük gemisi kazasından kurtarılan 1’i Rus, 5'i Ukrayna vatandaşı toplam 6 kişinin kimlikleri belli oldu.

Bartın açıklarında Palau bandıralı kuru yük gemisi kazasından kurtarılan 1’i Rus, 5'i Ukrayna vatandaşı toplam 6 kişinin Bartın Devlet Hastanesi'nde tedavileri devam ediyor. Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların isimleri belli oldu. Krinov Nikolaii 44 yaşında Rusya vatandaşı, Hennadii Kravchenko 24 yaşında Ukrayna vatandaşı, Vladslav Zaterka 20 yaşında Ukrayna vatandaşı, Oleksadr Perkaty 51 yaşında Ukrayna vatandaşı, Vitali Merezhko 35 yaşında Ukrayna vatandaşı ve Vitali Kachur 23 yaşında Ukrayna vatandaşı olduğu öğrenildi.

Batan gemiden kurtulan 6 kişinin kimlik bilgileri belli oldu

Yaşanan olayın ardından Bartın Valisi Sinan Güner, yaralıları hastanede ziyaret etti. Vali Güner, hastanede yaralıların son durumları hakkında bilgi alarak yaralılarla bir süre sohbet etti. Vali Güner yaralılardan biriyle konuştuğu diyaloğu anlattı. Güner, “Şimdi bir iletişim kurabildik kendilerinin kurtulmasından memnuniyetlerini ilettiler. Şuanda 6 kazazede var. Büyük bir dalga gemiyi ikiye ayırdı, diyor. 12 kişiydik 6’mız burada iyiyiz, bizi kurtaran ekiplere teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUMLAR 5
  • angaralı 3 yıl önce Şikayet Et
    Acil olarak kurtaralım ülkemize yakışan da budur
    Cevapla
  • Bahri 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimse kurtarmicaz dememiski acil kurtaralim bize yakisan bu dur demissin.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Helikopterle alın adamlı
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Çokluk Eki eksik.
    Cevapla
  • Hasan T 3 yıl önce Şikayet Et
    Cümle eksik mi oldu ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!