PKK Suriye'de eğitip İstanbul'a yolladı

İstanbul’daki son terör operasyonu PKK ile PYD/YPG’nin aynı örgüt olduğunu bir kez daha gösterdi. Eylem hazırlığında yakalanan 8 teröristten 4’ünün Suriye’nin kuzeyinde terör eğitimi alıp faaliyetlerde bulunduğu tespit edildi. Suikast ve sabotaj eğitimi alan B.D.’ye sağlık çalışanı belgesi verilmiş. Suriye uyruklu M.H. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde Mehmetçiğe karşı eylemlerde bulunmuş.

PKK Suriye'de eğitip İstanbul'a yolladı
PKK Suriye'de eğitip İstanbul'a yolladı
GİRİŞ 18.01.2021 07:29 GÜNCELLEME 18.01.2021 07:29
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

ABD, Avrupa ve Türkiye’deki bazı çevreler PKK ile PYD/YPG’yi birbirinden ayırmaya çalışsa da, İstanbul’da eylem hazırlığında yakalanan teröristlerin sicili bu iddiayı bir kez daha çökertti. Önceki gün gözaltına alınan 8 teröristten 4’ünün, Suriye’nin kuzeyinde terör eğitimi alıp faaliyette bulunduğu belirlendi. Gözaltına alınan ve bölgede patlayıcı yapımı, suikast ve sabotaj eğitimi aldığı belirlenen teröristlerden B.D.’ye sağlık çalışanı olarak kurum belgesi düzenlendiği ve bu belge ile geçmişte Tel Abyad ve Rasulayn bölgelerinde faaliyet yürüttüğü ortaya çıktı.

TSK’NIN KOORDİNATLARINI VERDİ

Suriye uyruklu terörist M.H.’nin ise Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgelerinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu’na (SMO) karşı eylemlere katıldığı ortaya çıktı. M.H.’nin 2016 yılında Çobanbeyli ilçe merkezinde EYP yüklü araç eylemini gerçekleştirdiği, ayrıca PYD-YPG terör örgütü adına TSK ve SMO gruplarına ait bilgi ve koordinatları örgüte aktardığı bilgisine ulaşıldı. Gözaltına alınan Suriye uyruklu S.A.’nın da örgüt içerisinde “Emni” olarak adlandırılan sözde istihbarat personeli olduğu, Haseke’de faaliyet yürüttüğü belirtildi. S.A.’nın da diğer teröristler gibi illegal yollardan Türkiye’ye girdiği vurgulandı.

SİLAHLI ÇATIŞMALARA KATILMIŞ

Suriye uyruklu S.U.’nun Zeytin Dalı Harekatı öncesinde Mabatlı bölgesinde PYD/YPG terör örgütü içerisinde silahlı çatışmalara katıldığı, dökümanlarda sözde Afrin Asayiş Yapılanması Künye Defterinde kimlik bilgileri bulunduğu tespit edildi. S.U.’nun ayrıca terör örgütü adına kırsalda da faaliyet yürüttüğü öğrenildi. Gözaltına alınan teröristlerin adreslerinde ele geçirilen örgütsel döküman ve dijital materyallerin incelemesi sürüyor.

Kanlı saldırı önlendi

Metropollerde saldırıda kullanılacak patlayıcı ve havan topları ele geçirildi. Mardin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, Suriye’deki PKK/YPG’lilerin Kızıltepe’de yüklü miktarda patlayıcı madde gizlediği istihbaratı üzerine harekete geçti. TEM Şube ve Özel Harekat ekiplerince bomba arama köpekleriyle yapılan aramalarda; araziye gömülü 60’lık 10 havan topu, havan rampası, metal bilye ile güçlendirilmiş 10 kg patlayıcı, 2 anahtar sistemi ve 2 pil bloğu bulundu. Patlayıcı ve mühimmatların işbirlikçiler tarafından kısa süre içinde metropollere nakledilmesinin planlandığı öğrenildi.

YORUMLAR 16
  • Mustafa trtk 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah başımızdan eksik etmesin cumhurbaşkanımızı ve süleyman soyluyu. Bunların sonu gelene kadar durmak yok yola devam bir tek terörist kalmayana kadar hepsini temizleyelim. Ülkemiz devletimiz yüksele kadar gebertip öldürelim hepsini de. Ne mutlu türküm diyene
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Aman aslanlarım çok dikkatli olun. Bu hainlere ve düşmanın cümlesine ALLAH C.C nun yardımıyla fırsat vermeyin inşallah. Amin.
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    idam olmadan bunlarein sonu gelmezzzzz.
    Cevapla
  • Kont 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlari o bombalarken havaya ucurcan
    Cevapla
  • yalnızkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    görüldüğü yerde infaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak
Dubai'de sel hayatı felç etti! Yönetim halka uyarılarda bulundu...