Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 110 memur alımı yapacak? Başvuru bugün son!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) EKPSS ile 110 memur alımı yapacağını duyurdu. Müdürlük bünyesinde istidam edilecek olan engelli adaylar Psikolog ve Sosyal Çalışmacı kadrolarında istidam edilecek. İşte EGM memur alımı başvuru şartları ve detaylar...

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 110 memur alımı yapacak? Başvuru bugün son!
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 110 memur alımı yapacak? Başvuru bugün son!
GİRİŞ 19.01.2021 10:35 GÜNCELLEME 19.01.2021 10:37

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) memur alım ilanı yayınladı. KPSS tercih kılavuzunda yapılan ilana göre engelli kadrosu kapsamında EKPSS ile Psikolog Alımı ve Sosyal Çalışmacı kadrolarına 110 memur alımı yapılacağı duyuruldu. Adaylar başvuru sonrası mülakata tabi tutulmadan direkt atanacak. Peki EGM memur alımı başvuru şartları neler? işte merak edilen detaylar ve tercih kılavuzu...

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Emniyet Genel Müdürlüğü Psikolog Alımı ve Sosyal Çalışmacı alımı başvuruları 3 Ocak 2021 tarihinde başlamıştı. Adaylar için başvurular yarın sona eriyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  1. Türk vatandaşı olmak (5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadrolara başvuramazlar.).

  2. 18 yaşını tamamlamış olmak (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibariyle alınmış olması gerekmektedir.).

  3. Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

  4. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

  5. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak. (Askerde bulunan adaylar tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)

  6. Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesindeki; “Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri,…ifade eder.” hükmü gereğince en az %40 ve üzerinde çalışabilir engelli olmak.

  7. Tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru ve atanma şartlarını taşımak.

EKPSS TERCİHİ NASIL YAPILIR? 

EKPSS tercihi için adaylar ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzunu detayları ile inceledikten sonra yine ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden aday girişi bölümden TC kimlik no ve aday şifresi ile giriş yaparak tamamlayacak. 

EKPSS TERCİH KILAVUZUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...