Son dakika: Akkuyu Nükleer Santrali bölgesindeki patlamayla ilgili açıklama!

Son dakika haberi: Mersin Valiliği, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat çalışmaları sırasında planlı patlatma sonucunda bölgedeki bazı ev ve seralarda hasar oluştuğunu, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi.

Son dakika: Akkuyu Nükleer Santrali bölgesindeki patlamayla ilgili açıklama!
Son dakika: Akkuyu Nükleer Santrali bölgesindeki patlamayla ilgili açıklama!
GİRİŞ 19.01.2021 23:34 GÜNCELLEME 19.01.2021 23:56
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Mersin Valiliğince, Akkuyu Nükleer Güç Santralı bölgesinde yapılan planlı patlatma sonucu bölgedeki ev ve seralarda oluşan zararın tespitine yönelik komisyon kurulduğu bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Akkuyu NGS'de planlı patlatma yapıldığı belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Akkuyu Nükleer Güç Santrali bölgesinde bugün yapılan planlı patlatma sonucu patlamanın etkisiyle Büyükeceli bölgemizde ev ve seralarda meydana gelen zararların tespitine yönelik zarar tespit komisyonu kurulmuş olup gerekli çalışmalara başlanmıştır. Patlatmayla ilgili gerekli incelemeleri yapmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığından bir ekip görevlendirilmiştir. Konu her yönüyle incelenecek ve sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır."

KAYMAKAMDAN ZİYARET

Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat çalışmaları sırasında planlı patlatma sonucunda evlerinde ve seralarında hasar oluşan vatandaşları ziyaret etti.

Bayraklı, beraberinde Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar ve Cumhuriyet Başsavcısı Tugay Çatlı ile santral inşaatının yer aldığı Büyükeceli Mahallesi'ndeki patlatma sırasında evleri ve seralarında hasar oluşan vatandaşlara ziyarette bulundu.

Vatandaşlara ekiplerin hasar tespit çalışmaları yaptığını anlatan Bayraklı, gereken desteğin sağlanacağını belirterek geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

YORUMLAR 42
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP liler bilerek camları kırmış olabilir.malum CHP yapar.
    Cevapla
  • Nazım KARAMEHMET 3 yıl önce Şikayet Et
    İş yaparken olur, küçük ve can kaybı olmaması iyisi.Geçmiş olsun.
    Cevapla
  • isvicreli 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaziklar olsun biz isvicrede 35 senedir tunnel insaat sehirlerin ve köylerde dinamitlen yerleri patlatiyoruz, bu tamen hesaplan yapilir yani bu kadar kg dinamit ne kadar yer sarsintisi yapar cereye ve yahut tunnelin üstündeki yapilarane zarar verir tüm cevreye sarsinti ölcen haletleri koyuyoruz ve noter gelir tüm binalari konrol eder catlaklar varmi yokmu is bittikten sonra ve yahut bir sikayet olursa hemen noter gelir hepsine bakar her patlamadan sonra hesaplariz ben hic bir sorun görmedim, Türkiyede ne yazikki hep kafadan patlatirlar
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen isvicrede kal buraya karışma avrupa aşığı
    Cevapla
  • Kastamonu 3 yıl önce Şikayet Et
    İsviçre'de kal mümkünse gelme. Buradaysan çek git. Boş yapma
    Cevapla
  • İsimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Hariçten gazel okuyorsunuz. Bizzat olayın gerçekleştiği bölgenin çok yakınında ikamet etmekteyim. Bizim bile haberimiz olmadığı gibi, hiç şikayet edeniz de duymadık. Nasılda büyütüyorsunuz bazı şeyleri. Maksat üzüm yemek değil.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir fırsatı kaçırmayın bu ülkeyi kötülemek için.
    Cevapla
  • Gurbetçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan isviçre molozu...Sakın türkiye ye gelme
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Kal orda kardeş biz sana birsey diyormuyuz burası orta doğu alplar degil burda kurtlar sofrasi var senin orda güllük gülistanlık.
    Cevapla
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Sıkıntı yok. Planlı patlamalarda bulundum. Çevreye haber verilmiştir. Doğacak ses ve sarsıntıdan korkmamaları içi uyarılmışlardır. Buradaki patlatma derinde yapılmış olmalı. Ve o kayaç uzantısındaki yakın bölgede sarsıntıdan dolayı gevşek cam kırıkları olmuştur. Tespitler yapılıp camcıya tarktırılacaktır. Masraflar yüklenici firmaya ait olur. Bu durumla maden ocaklarındaki patlatmalarda da karşılaşılıyor. Ciddi bir durum olduğunu düşünmüyorum. Sadece popüler bir yer olduğu için ve Türkiyenin böyle bir tesise sahip olmasını istemeyenler bunu kullanacaktır. Bu niyetteki yorumcular dikkatinizi çekmiş olmalı.
    Cevapla
  • Goksel 3 yıl önce Şikayet Et
    Gel de gor vicdana sigmayacak bir aciklama
    Cevapla
  • bir vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Planlı patlamadan söz edildiğine göre oluşabilecek zararın camların kırılması olacağı aslında haberden(''ev ve seralarda meydana gelen zararların...'') anlaşılıyor. Art niyetliler,paranoyaklaşanlar ve komplo teorisyenleri için detaylıca açıklamışsınız. Umarım mutmain olmuşlardır. Teşekkürler.
    Cevapla
  • mahmuthan 3 yıl önce Şikayet Et
    chp hemen kosmus askerimizi laf eden başarır bos durmamış.patlama üzerine nükleer santralı kotülemis.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası