Türkiye Cumhuriyeti 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 1993 yılında yaptığı konuşma günümüze hala ışık tutuyor.

Turgut Özal'ın 1993 yılında  'İslami Araştırmalar Dergisi'nin "Değişim Sürecinde İslam" konulu panelinde yaptığı son konuşmada "Düşünceyi ifade hürriyeti, din ve vicdan hürriyeti, teşebbüs hürriyeti" konularında çok önemli mesajlar veriyor. Özal'ın bu konuşması toplum önünde yaptığı son konuşma olarak da biliniyor. Özal bu konuşmayı yaptıktan günler sonra hayatını kaybediyor.

Özal, konuşmasında "Bizlerin yetişmesinden çok daha iyi bir nesil geliyor. Benim umudum da bu nesiller" diyerek bu konuşmasında özellikle yeni nesillere dikkat çekiyor. Özal o günlerde Türkiye'de yaşanan başörtüsü tartışmalarına "Üniversitelerde başı örtülü diye kızlarımızı kovaladık. Öyle bir nesil gelecek ki bu ilkel işler son bulacak"sözleri ile ne kadar öngörülü bir lider olduğunu da gösteriyor.

Türk siyasi hayatının en renkli isimlerinden 8. Cumhurbaşkanı Özal, 66 yıllık ömrünü, Türkiye'nin özgür, demokratik ve sivil bir yapıya kavuşması için adadı.

Yorumlar 78 Yorum Var
  • İstanbul 22.01.2021 23:12
    Super adamdı rahmetli Bugünkü memurlar o un açtığı kapıdan girdiler
  • meyyid 21.01.2021 10:58
    her şey iyi güzelde.1 koyup 3 alacağız derken çok zarar ettik.çekiç güç ve incirlikte özal zamanında kuruldu.bu 2 olayın vatana verdiği zararları söylemeye gerek yok.Rotschild ailesinin desteğiyle aile planlaması olayıda yine özal zamanında uygulandı. nedense hep batıda oldu bu nüfus planlaması.yinede en doğrusunu rabbim bilir.bize laf düşmez.
  • İrfan 20.01.2021 23:47
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
  • Hasan 20.01.2021 23:11
    Allah rahmet eylesin. Ülkemle gurur duyuyorum.
  • Yavuz Selim Han 20.01.2021 22:34
    eski yönetimler içinde toplumu koyun gibi gütmek isteyenler halkın gözünün açılmasını istemedi rahmetli özal halkın gözünü açtı ufkumuzu genişletti yatırımlar hizmetleer yaptı ALLAHÜ TEALA rahmet eylesin amin.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek