Tarım ve Orman Bakanlığı 50 KPSS ile personel alımı! Lise, önlisans ve lisans mezunu..

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesine sözleşmeli personel alımı başvuruları KPSS 2020/7 Tercih kılavuzu ile 21 Ocak ve 27 Ocak tarihleri aralığında gerçekleştirilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı 50 KPSS ile personel alımı! Lise, önlisans ve lisans mezunu..
Tarım ve Orman Bakanlığı 50 KPSS ile personel alımı! Lise, önlisans ve lisans mezunu..
GİRİŞ 28.01.2021 07:56 GÜNCELLEME 28.01.2021 07:56
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanlığı KPSS 2020/7 Tercih kılavuzu ile en az lise mezunu 2347 memur alımı yapılacak. Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. Adayların ilgili puan türünden en az 50 puan almış olması gerekmektedir. 

Başvuru yapacak adayların kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olmaları nedeniyle KPSS-2020/7 yerleştirme işlemlerinde Tarım ve Orman Bakanlığının sözleşmeli pozisyonları için 15-28 Mayıs 2020 tarihleri arasında tercih yapamayan adaylar, 21-27 Ocak 2021 tarihleri arasında tercih yapabileceklerdir. Tercih işlemleri,  yargı kararı gereği güncellenen ve ekte yer alan KPSS-2020/7 Tercih Kılavuzunda belirtilen kurallara göre yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

BOTAŞ İŞKUR üzerinden 268 personel alımı! Kadrolar ve başvuru şartları neler?

 

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANI

Adayların, aşağıda yer alan sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Temmuz 2018, 7 Ekim 2018 ve 4 Kasım 2018 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2018-KPSS Lisans, 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

2147 Lisans Mezunu: Mühendis ( Zootekni, Ziraat, Tarla Bitkileri, Su Ürünleri, Orman, Bahçe Bitkileri, Bilgisayar, Bitki Koruma, Endüstri, Gıda, İnşaat, Makina Mühendisi.

150 Önlisans Mezunu:  Ziraat Teknikeri, Orman Teknikeri, Arıcılık Teknikeri, Veteriner Sağlık Teknikeri.

50 Lise Mezunu: Teknisyen

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Tarım ve Orman Bakanlığı KPSS 2020/7 tercih kılavuzu için adaylar beliritlen tercih ücretini yatırmaları gereklidir. ÖSYM tercih ücreti olarak 20 TL olan ücreti yatırmaları gerekmektedir.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NELER?

İlan edilen pozisyonlara atanmak için başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

1- İlan edilen pozisyonlara yerleştirilmek üzere tercih yapanların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesindeki, aynı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1*,4,5,6 ve 7 nci bentlerindeki ve 6/6/1978 tarihli 4 ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesindeki şartları da taşımaları gerekmektedir.

* Bulgaristan'dan Türkiye'ye mecburi göç eden Türk soyundan olanlarda bu şartın aranmıyacağı 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı KHK’nin geçici 5 inci maddesi ile hükme bağlanmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar, göreve başlatılmayacaktır.

Başvurma genel ve özel şartlarına ve yerleştirildiği pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde getiremeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, bu Kılavuzda yer alan pozisyonların karşısındaki başvuru şartları bölümünde aranılan şartların tamamını taşımaları gerekmektedir. Bu şartlarla birlikte unvanlar itibarıyla aşağıdaki şartların taşınması gerektiğinden, sözleşme yapılacak pozisyonlarla ilgili aşağıdaki bu bölümün çok dikkatli incelenmesi gerekmektedir. Bu şartları taşımayanların atamaları mümkün bulunmamaktadır.

Sözleşmeli olarak istihdam edileceklerde aranılacak genel şartlara ilave olarak; 

Mühendis, Veteriner, Hekim, Tekniker, Teknisyen ve Veteriner Sağlık Teknikeri pozisyonlarına atanacak şartları haiz olmak. Bunlardan hangi bölüm mezunlarının alınacağı ve hangi şartları taşıması gerektiği pozisyonların karşısında yer almaktadır.

Sağlık bakımından Mühendis, Veteriner Hekim, Tekniker, Teknisyen ve Veteriner Sağlık Teknikeri olarak çalışmasına engel hali bulunmamak.

KPSS’ye girmiş ve (2018-KPSS Lisans, 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) sonuçlarına göre ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı türünden en az 50 puan almış olmak.

Ortaöğretim mezunları için, ilgili okulların bölümlerinden mezun olmak.

Sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek Mühendis, Veteriner Hekim, Tekniker, Teknisyen ve Veteriner Sağlık Teknikeri pozisyonlarının karşısında yer alan bölümlerden mezun olmak. Yukarıda belirtilen genel ve özel şartları taşıyan adaylar, ÖSYM tarafından yerleştirileceklerdir. ÖSYM Tercih Kılavuzu yayınlandıktan sonra belirtilen şartları ve nitelikleri taşıyan adaylar, www.osym.gov.trinternet adresine girerek ihtiyaç duyulan pozisyonlar ile bölümlerini ve yerleştirme yapılacak il/ilçe/kuruluşlar ile başvuru tarihlerini inceleyebileceklerdir. Adaylar, koşullarını taşıdıkları pozisyonlar için sıraya koydukları tercihlerini internet yoluyla yapacaklardır. Yukarıda belirtilen şartları taşımayanların, müracaatları halinde ÖSYM Başkanlığınca yerleştirme yapılsa dahi atama işlemleri yapılmayacaktır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Tarım ve Orman Bakanlığı KPSS 2020/7 tercih kılavuzu için tercihler işlemleri başladı ve  27 Ocak 2021 tarihine kadar devam edilecek. Adaylar tercihlerini sadece Elektronik ortamda ÖSYM üzerinden gerçekleştirebilecek.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

TABLO 1 - ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN

TABLO 2 - ÖNLİSANS MEZUNLARI İÇİN

TABLO 3 - LİSANS MEZUNLARI İÇİN

YORUMLAR 28
  • Kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    gıda teknikerine hiç kadro ayrılmıyor hiç boşuna mı okuduk bu bölümü
    Cevapla
  • Ayfer 3 yıl önce Şikayet Et
    Orman mühendisi ve endüstri mühendisi alınıyor da orman endüstri mühendisi kadrosu niye yok bu bölümden mezun olanlara haksızlık değil mı
    Cevapla
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Binlerce çiftçi geçinemeyip şehire gidiyor. Üretim yapacaklara para yok .masa başında oturmaya personel alın. Bakanlık neden sayı azaltmiyor.
    Cevapla
  • Gıda Mühendisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Tarım Bakanlığı Mayıs 2020'deki duyurusun da ilk atama-kurumlar arası atama- yeniden atama gibi alanlarda kontenjan belirleyerek personel alması gerekirken yaptığı bu hatayı şimdi yeni personel alımında 2020 KPSS'ye girenleri diskalifiye ederek düzeltmeye çalışıyor. Bu ay yaptığı uygulama da çok yanlış ve mahkemelik. Halbuki 2020 de mağdur olan adaylara kontenjan belirleyerek ayrıca 2020 KPSS'ye giren adaylara da ayrı kontenjan belirleyerek bu başvuruları alması gerekir. Mahkeme yolu açık.
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Osman bu sene sınava giren ler ne olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri