MEB Ocak ayı sonuna kadar 100 bin tablet dağıtacak!Tablet alamayanlar için başvurular...

Tablet başvurusu yapmak isteyenler için MEB Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. 29 ilde 86 bin tabletin dağıtıldığına dikkat çeken Bakan hedeflerine yakın olduklarını belirtti. MEB Ocak ayı sonuna kadar 100 bin tablet dağıtacak. Peki ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır? İşte tablet alamayanlar için son fırsat!

MEB Ocak ayı sonuna kadar 100 bin tablet dağıtacak!Tablet alamayanlar için başvurular...
MEB Ocak ayı sonuna kadar 100 bin tablet dağıtacak!Tablet alamayanlar için başvurular...
GİRİŞ 24.01.2021 17:17 GÜNCELLEME 24.01.2021 17:17
Bu Habere 1408 Yorum Yapılmış

MEB ücretsiz tablet dağıtımında sona doğru yaklaştı. İhtiyaç sahibi öğrencilerin Eğitim Bilişim Ağı’nda (EBA) dersleri sorunsuz bir şekilde takip edebilmesi için toplamda 500 bin tablet dağıtımı gerçekleştirecek. İllere belirlenen miktarlarda gönderilen tabletlerde 6. faz dağıtımı tamamlandı. Bu dağıtımlarda toplam 29 ile 86 bin 330 cihaz dağıtıldı. Daha önce tamamlanan tabletler ile birlikte verilen toplam tablet sayısı 400 bine yakın bir seviyeye ulaştı. Bakan Ziya Selçuk Twitter hesabından yaptığı paylaşımda hedeflerine çok yakın olduklarını vurguladı. Peki ücretsiz 100 bin tablet başvurusu nereden, nasıl yapılacak? İşte aileler ve İlkokul, ortaokul lise öğrencilerin en çok merak ettiği konu hakkında yaşanan gelişmeler…

ÜCRETSİZ 100 BİN TABLET DAĞITILACAK!

Milli Eğitim Bakanlığı, okul yönetimleri ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla tablet dağıtımlarını sürdürüyor.  MEB Bakanı Ziya Selçuk Ocak ayı sonuna kadar 500 bin tabletin öğrencilere dağıtılacağını duyurmuştu. 6. faz dağıtımının sona ermesiyle birlikte öğrencilere ulaşan tablet bilgisayar sayısı 400 bin oldu. 31 Ocak tarihine kadar yani yaklaşık 8 günde 100 bin tablet daha ihtiyacı olan öğrencilere ulaşacak.

TABLET BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı 100 bin dağıtımında bundan önceki süreçte nasıl bir yol izlediyse benzer bir şekilde tablet dağıtımlarını gerçekleştirecek. Tablet almak isteyenler için herhangi bir başvuru ekranı veya sayfa üzerinden başvuru yapmak gerekmiyor. İl Milli Eğitim Müdürlükleri  ihtiyaç sahibi öğrencileri tespit ederek bizzat dağıtımları elden gerçekleştiriyor. Dağıtımlar başvuru kriterlerine uygun olarak yapılıyor.

KİMLER DAĞITILAN TABLETLERDEN FAYDALANABİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı, tablet dağıtımlarında özellikle ihtiyaç sahibi olunması durumunu baz alıyor. Özellikle ailelerde birden fazla eğitim çağında olan çocuk sayısı, ailelerin gelir düzeyi  ve öğrencilerin akademik başarılı göz önünde bulundurularak tablet dağıtımları gerçekleştiriyor. Uzaktan eğitimle kullanılması için birçok belediye, özel kurum daha önce tablet başvuru yöntemiyle dağıtımlarını gerçekleştirdi.

TABLET SATIŞLARI  ARTTI!

Uzaktan eğitim döneminde öğrencilerin en büyük yardımcısı olan tablet bilgisayarlar pandemi döneminde en çok satılan teknolojik aletlerden birisi oldu. Büyük markalar öğrencilerin ilgisine kayıtsız kalmadı ve fiyatlarda yaptığı indirimler sonrası tablet satışları arttı.

YORUMLAR 1408
  • Büşra 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi bir haber kanalı bize yardımcı oluyorlar
    Cevapla
  • Gülseren 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben mebin dağıttığı tabletten aldım samsung galaxy tab a7 çok güzel yorumumuda ondan yapıyorum Allah ihtiyacı olan herkese versin
    Cevapla
  • Bünyamin erol 3 yıl önce Şikayet Et
    biz dört kardeşiz ve derse katılacak imkanımız yok evde bir telefon umuz var oda çok küçük
    Cevapla
  • İlbeyi 3 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl yapacağım bir bilginiz varmı
    Cevapla
  • Yakup 3 yıl önce Şikayet Et
    Tablet başvurusu yok
    Cevapla
  • Sarenur 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz tablet alamadık üç kardeşiz başka birinden telefonla giriyorduk şimdi taşınıyor kar nasıl gireceğiz 12.sinf,7.sinif,9 sınıf da okuyan kardesleriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar