Kar yeniden kapıya dayandı, sarı kodlu uyarı! Tarih verildi, önceki yağıştan...

Hafta sonuna güneşli bir havayla giren İstanbul’da önümüzdeki hafta kar yağışı bekleniyor. CNN TÜRK meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli beklenen kar yağışı ile ilgili “Kar yağsa bile bu yağış en son İstanbul’da görülen kar yağışı kadar olmayacak” diyor. Meteoroloji, İstanbul'da yüksek kesimlerde 60 kilometreden 120 kilometreye kadar çıkması beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınaya karşı uyarıda bulundu.

GİRİŞ 24.01.2021 11:32 GÜNCELLEME 29.01.2021 15:08
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Meteoroloji, İstanbul için kuvvetli rüzgar ve fırtınaya karşı sarı kodlu uyarı yaptı.

Meteroloji'nin internet sitesinde yer alan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

"Güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-90 km/sa, yüksek kesimlerde 90-120 km/sa) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Bu gece saat 02.00'de başlayacak kuvvetli rüzgar ve fırtınanın yarın gece saat 23.00'e kadar sürmesi bekleniyor.

İstanbul’da geçtiğimiz hafta meydana gelen kar yağışıyla barajlardaki su doluluk oranı yüzde 30’u geçti. Meteorolojinin yeni raporlarına göre önümüzdeki hafta İstanbul’da kar yağışı bekleniyor. Beklenen kar yağışıyla ilgili merak edilenleri CNN TÜRK meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli’ye sorduk… Sürmeli şunları söyledi:

YAĞMURUN KARA DÖNMESİ BEKLENİYOR

“Salı günü Marmara, Kıyı ve Kuzey Ege’de sağanak yağış olacak. Yağışa bağlı olarak bu bölgelerde sel olma riski var. Salıdan çarşambaya geçişte, akşam ve geceden itibaren Trakya’da, Marmara’nın güneyinde, İç Anadolu’da ve Batı Karadeniz’de kar yağışı bekliyoruz. İstanbul’da kar yağma olasılığı var. Ama kar yağma ihtimali yüzde 50’yi geçmedi henüz. Bu olasılık takip ediliyor. Kar yağsa bile bu yağış en son İstanbul’da görülen kar yağışı kadar olmayacak. Daha çok salıdan çarşambaya, çarşambadan perşembeye geçişte akşam ve gece vakitlerinde yağmurun kara dönmesi bekleniyor.”

BARAJLAR NEFES ALDI

İstanbul’da barajlardaki doluluk oranının yüzde 32 civarında olduğunu belirten İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros ise şunları söyledi:

“9 Ocak’ta İstanbul barajlarındaki su seviyesi yüzde 19 civarındaydı. Bugün itibarıyla baraj doluluk oranları yüzde 32 civarında. 15 günde barajlardaki su seviyesi yüzde 13 arttı. Bu iyi bir artış. Şu anda hiç yağış alamasa bile barajlarda 4 ay yetecek kadar su var. Geçtiğimiz yılların verilerine baktığımızda ocak, şubat ve mart aylarındaki yağışlarla İstanbul’daki barajların su seviyelerinde artış olduğunu görüyoruz. Bu durumda karamsar bir tabloya kapılmamız gerekir. Ancak suyumuzu da verimli kullanmamız gerekiyor.”

YORUMLAR 9
  • RABİÂ AYYILDIZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Erdoğan önderimizi korusun başımızdan eksik etmesin amin inşallah Adıyaman Kahramanmaraş Pazarcık Türkoğlu Şanlıurfa'Siverek Harran Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun tüm illerimiz olarak Akparti Teşkilatımızın yanındayız kader mahkumları Ailesi olarak Engelli Raporu eğitim araştırma hastanesinden heyetle alınan basit suçlardan hükümlü sakat felçli kalp hastası kişiler için çözüm olarak ev Hapsi verilsin yaş ve hapis süresi aranmaksızın MÜMKÜNSE Engelli Cezaevleri Açılsın Cahit Özkan başkanım çağrıda bulunmak isterim Saygılarımızla Teşekkürler
    Cevapla
  • YAKUB 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbimize bol bol şükredin evinizde her zaman okuyun Kur'an dinî sohbeti yapın evinizin ve geleceğinizi cehennem ateşi ne cevirmeyin
    Cevapla
  • Mustafa eksi 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin inşallah Rabbım güzel allahim bizleri şükrünü bilen kullarından eylesin
    Cevapla
  • Bayram Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu aptal başlıkları atmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz : Beyaz Kabus, Kar Felaketi , Kar Kapıya Dayandı...Ulan ülkenin kuraklıkla başı dertte sizin boş beleş manşetlerinize bak.Bi sevinin , bi şükredin , Allah'a hamdolsun...deyin.
    Cevapla
  • . Mehmet ünlü 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz bana layıkıyla kul olun yağmuru geceleri yağdırır sizi rahatsız bile etmem diyor yüce yaratan Allah bizi affetsin ben layık olamadım kulluğum çok zayıf Allah herkese hidayet versin
    Cevapla
  • Ahmet yasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Muhammed Ali bekar rabbim sana ve ceddine rahmet etsin duygularıma tercüman olmuşsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor