Youtuber Fariz B. hakkında gözaltı kararı

Sosyal medyada hızla yayılan 'Bağcılar'da mendil satan çocuk' videosunun kurgu olduğu ortaya çıktı. Çocuğun annesi S.K., YouTuber Fariz'in büyük oğlunun arkadaşları olduğunu ve küçük çocuğu eğlenceli bir video çekmek için kandırdıklarını söyledi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, youtuber Fariz B. hakkında gözaltı kararı verildi.

Youtuber Fariz B. hakkında gözaltı kararı
Youtuber Fariz B. hakkında gözaltı kararı
GİRİŞ 27.01.2021 00:41 GÜNCELLEME 27.01.2021 01:08
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Sosyal medyada büyük ses getiren görüntülerde, mendil satan bir çocuğun yanına gelen Youtube fenomeni Fariz, "Hiç yemek yemedim, kazandığın parayı bana verir misin?" diye soruyor. Mendilci çocuk da, "Al, karnını doyur ağabey" diyerek cebindeki 10 lirayı veriyor.

Aralarında geçen konuşmalar ise kısa sürede sosyal medyada büyük ses getirirken, Bağcılar Asayiş Şube ekipleri ve Bağcılar Kaymakamlığı hemen harekete geçti. Ekipler, Bağcılar'da oturan küçük çocuğun ailesine ulaştı. Aile mağduriyetlerinin olmadığı ve olayın tamamen kurgu olduğu ortaya çıktı.

'İŞLEM BAŞLATACAĞIZ'

Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, "Ortada bir suç var. Valimizin de talimatlarıyla işlemleri başlatacağız. Bu tür videolar son dönemde popüler oldu belki popülerlik ve kazanç sağlıyor ama toplum vicdanını zedeliyor. Bu hassas dönemde pandemi nedeniyle insanlar sıkıntıya uğradı. Bu videoları çeken arkadaşlara sesleniyorum bunu maddi çıkar haline getirmeyelim" ifadelerini kullandı.

GÖZALTI KARARI VERİLDİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Fariz B. hakkında, söz konusu videonun mizansen olduğunun anlaşılması üzerine soruşturma başlattı. Başsavcılık soruşturma kapsamında Fariz B. hakkında gözaltı kararı verdi.

YORUMLAR 36
  • Hatice 3 yıl önce Şikayet Et
    Takipçi toplamak Adına yapılan bu Eylemleri kınıyorum.insanlarin duygusal bağlarını zeledigine inanıyor ve çok yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum Ama diğer fenomenlerinde Araştırılmasını temenni ediyorum.sonucta insan haklarıyla oynanilmis vicdani bir durum tebrikler..
    Cevapla
  • Ufuk topkaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Valla ben böyle vıdiyolar çekilmesin insanları rahatsız ediyorlar savcilara gelince ben olsam tutuklamam birde bizim milletimiz iyimsr yardim sever ne gereği var
    Cevapla
  • Deniz Yıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet Ya
    Cevapla
  • Ufuk akuş 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaymakam savcılık İyi yapmış böyle gerçek muhtaç insanlar var bunlar gibilerin yüzünden kimse kimseye güvenmiyor
    Cevapla
  • esas 3 yıl önce Şikayet Et
    Kadir diye bir çocuğu göklere çıkardılar vay işte kadın şiddetine karşı yapmak zorundaydım doktor olacaktım ama bu cezayı alacağımı bilsem mecburdum falan filan... Ne oldu iş uyuşturucu mevzuunda öldürülenin hesabını kesmek istemişler Kadir denen adama ihaleyi vermişler. Biz de acıyıp durduk.
    Cevapla
  • HAKSIZLIK 3 yıl önce Şikayet Et
    Televizyondaki bir çok program da kurgu ama hiç birinin yapımcısı gözaltına alınmıyor!
    Cevapla
  • Axxxx 3 yıl önce Şikayet Et
    Televizyondaki program kurgu diye yayınlanıyor, ama bu düdük gerçek diye yayınlıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance