27 Ocak 2021 çarşamba ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK
Kurgu: Abdurrahman UNUTULMUŞ

 

DÜŞMAN KARŞISINDA ÇARESİZ

Amerikan dergisinden F-35 yorumu

Washington merkezli askeri analiz dergisi The National Interest, ABD yapımı F-22 ve F-35 ‘hayalet’ avcı uçaklarına ilişkin değerlendirmesinde, bu araçları düşman karşısında savunmasız hale getirebilecek bazı eksik taraflarının olduğunu yazdı.Rus radarların F-35’leri uzak mesafelerde rahatlıkla takip edebildiği ifade edilen yazıda, ayrıca kızılötesi tarama teknolojisinin de Amerikan ‘hayalet’ uçaklarının konumunu saptayabildiği savunuldu.

 

ALTIN DİBİ GÖRDÜ

28 Temmuz’dan bu yana en düşük seviyede

Güvenli liman altın, 2020’yi son dönemlerdeki en kazançlı yıl olarak kapattıktan sonra yeni yıla düşüş trendiyle başlamıştı. Yatırımcılar Fed'in 2021'deki ilk toplantısına odaklanmış durumdayken, gram altın dolar/TL kurundaki düşüşle birlikte son 6 ayın en düşük seviyesinde bulunuyor. Gümüş fiyatlarında ise hafta başından bu yana dalgalı bir seyir var…

 

HUAWEI İDDİALARI REDDETTİ

Telefon markalarını satmayacak

Reuters dün, Çinli telekom şirketi Huawei'nin premimum sınıf akıllı telefon markaları P ve Mate'i satmak için görüşmeler yaptığı ileri sürmüştü. amiral gemisi akıllı telefon markalarını satmayı planlamadığını açıkladı. Huawei’den yapılan açıklamada, “Dolaşan asılsız söylentilerin hiçbir değeri yok. Huawei'nin böyle bir planı yok," dendi.

 

 

SIFIR VAKA

Bu köyde kimse koronaya yakalanmadı

Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı 183 nüfuslu Karayayla köyünde, muhtar ve ihtiyar heyetinin gayreti, köylünün de kurallara  uyması ile pandemi döneminde hiç koronavirüs vakasına rastlanmadı.Geçen yıl mart ayında başlayan salgında, virüsten korunmak için maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyduklarını anlatan Muhtar Nevzat Öztürk, köye girişte HES kodu uygulaması yaptıklarını belirtti.

 

KAR İSTANBUL’UN KAPISINA DAYANDI

Meteoroloji saat verip uyardı

Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası Trakya'da etkisini gösterdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son uyarılara göre, saat 15:00'da İstanbul'da karla karışık yağmur etkili olacak. Hava sıcaklığının ise gün içinde en düşük 4 derece olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan Meteoroloji 37 kent için sarı kodlu, 21 kent için de turuncu kodlu uyarı yaptı.

 

İSRAİL TALİMATI VERDİ

İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi, İran'ın nükleer programını önlemek için orduya yeni operasyonel planlar hazırlanması talimatı verildgini belirterek ABD yönetiminin Tahran ile 2015'te imzalanan nükleer anlaşmaya dönmesinin "doğru" olmayacağını savundu. Kochavi, hazırlanacak planların uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin kararın hükümet tarafından verileceğini söyledi.

 

ÖMER ALİ ŞAHİNER BAŞAKŞEHİR'DE

Başakşehir, Konyaspor'dan Ömer Ali Şahiner'i kadrosuna kattı.

Medipol Başakşehir, Konyaspor'dan Ömer Ali Şahiner'i kadrosuna kattığını açıkladı. Turuncu-lacivertli ekip, 29 yaşındaki kanat oyuncusuyla 2.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Serhat 28.01.2021 00:08
    Yakında allahın izniyle kendi jetleri mizi havalarda görürüz
  • Celal 27.01.2021 22:52
    Kasıtlı olarak bu uçak karalanıyor. Bence boş bir uçak değil. Süper bir uçak yapıldı. Üzerindeki dikkatleri dağıtmaya çalışıyorlar.
  • evladiosmanlı 27.01.2021 21:54
    ayol bu uçaklar tüketicinin korunması hakkında kanun uyarınca bir takım defolar barındırmakta olduğu artık sağır......bile bilmekte....
  • MSELİM 27.01.2021 18:18
    doğmadan öldü.700 küsur arızası tesbit edildi.seri üretimi niye yavaşlatıldı acaba. bunları kapıdan içeri sokmamalı.dik kalkıştan başka bir numarası yok.bide korallarımızla karşılaşsın bakalım nasıl feleği şaşıp dağa tosluyor.verdiğimiz o iki milyarı alıp iha ve sihalara yatıralım bakın neler olur bi düşünün.
  • Türk 27.01.2021 16:08
    Hayır yani biz ne korkuyoruz. Geç sende Rusyadan al 15-20 tane nolacak ki...
Daha fazla yorum görüntüle