Cuma namazlarına gittiğini söyleyen Berhan Şimşek, hutbeyi dinlememek için namazın farzını kılıp çıktığını söyledi. Ancak hutbe, farzdan önce okunuyor.

CHP'li eski vekil Berhan Şimşek, dün gece KRT TV'de Şimdiki Zaman adlı programa katıldı. Programda Şimşek'in cuma namazı ile ilgili gafı, sosyal medyanın gündemine oturdu. Kendisinin cuma namazlarına gittiğini belirten Şimşek, sadece namazın farzını kılıp çıktığını söyledi. Şimşek bunu, hutbeyi dinlememek için yaptığını belirterek şu ifadeleri kullandı;

"Gidiyoruz cumalara Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yüzünden hutbeyi dinlememek için farzı kılıp çıkıyorum. Niye? İçeri girdiğimizde AK Parti Genel Merkezi'nden yazılmış hutbeler var. 50 kuruşluk kâra gidiyoruz camiye, 150 kuruşluk zararla çıkıyoruz."

HUTBE FARZDAN ÖNCE OKUNUR

Buradaki tezatlık ise Şimşek'in söylediklerinin aksine cuma namazında hutbenin, farzdan önce okunuyor olması.

DİYANET YALANLADI

Diyanet İşleri Başkanlığı, Şimşek’in cuma hutbelerinin AK Parti Genel Merkezi’nde hazırlandığına dair iddiasının asılsız olduğunu ve kendisi hakkında yasal yollara başvurulacağını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Eski Milletvekili Berhan Şimşek’in katıldığı bir televizyon programında Diyanet İşleri Başkanlığımızın hutbelerinin AK Parti Genel Merkezi’nde hazırlandığına dair iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Her cuma camilerde irad edilen hutbelerimiz, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğümüze bağlı uzman ekiplerimiz tarafından hazırlanmaktadır. Şimşek’i gerçek dışı iddiasından dolayı kınadığımızı, kendisi hakkında yasal yollara başvuracağımızı belirtmek istiyoruz" denildi.

TURAN: ALLAH KABUL ETSİN

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da programı sosyal medya hesabından paylaşarak CHP'li Şimşek'e "Allah kabul etsin, Hutbeden önce farz mı?" diyerek alay etti.

Yorumlar 275 Yorum Var
  • milletin militanı 28.01.2021 21:53
    dörtlü çete bir araya gelmiş. millete efelık taslıyorlar.samanacısı orada, karnı hiç doymayan aç da orada, militan,yandaş,stepnede orada. topluyorsun yarım bile etmiyorlar.
  • Fukara 28.01.2021 12:50
    Cuma'dan karı elli kuruş hesap ediyorsan yazık... Peki yalandan zararın ne kadar olduğunu biliyormusun?..
  • Kime diyorum... 28.01.2021 12:44
    Biri her gün Cuma kılar biri hutbeyi dinlememek için farzı kılar çıkar bu chpliler bir acayip... Böyle yaparak kime şirin görünmeye çalışıyorlar merak ediyorum...
  • Birisi 28.01.2021 09:21
    Allah kabul etsin
  • AZİZ 28.01.2021 08:36
    ALLAHIM bunlari islah etsin.
Daha fazla yorum görüntüle