Valiliklerden peş peşe duyuru: Yasaklandı

Valiliklerden son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Adana ve Hatay'da açık hava toplantıları ve basın açıklamaları gibi etkinliklere 15 gün yasak getirildi.

Valiliklerden peş peşe duyuru: Yasaklandı
Valiliklerden peş peşe duyuru: Yasaklandı
GİRİŞ 05.02.2021 15:24 GÜNCELLEME 05.02.2021 15:24

Adana'da bugünden itibaren 15 gün geçerli olmak üzere çeşitli etkinliklere yasaklama getirildi. Yasak, 19 Şubat saat 23.59'a kadar geçerli olacak.

Valiliğin açıklamada şunlar kaydedildi:

"Valilik ve kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler ile sivil toplum kuruluşlarının binalarında üyelerine yönelik yapacağı toplantılar ve basın açıklamaları hariç, ilimiz sınırlarında tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık ve kapalı yer toplantısı ile protesto eylemi, konser, şenlik, festival, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, çelenk sunma törenleri, açlık grevi, anma töreni, afiş, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma, imza masası açma, konferans, panel ve benzeri tüm etkinlikler yasaklanmıştır."

HATAY

Valilikten yapılan açıklamada, il sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, kamu esenliğinin sağlanması, milli birlik ve beraberliği zedeleyici provokatif eylemlerin önüne geçilebilmesi, milli güvenlik, kamu düzeni, cumhuriyetin temel nitelikleri, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünün korunması, suçların önlenmesi müessif olayların yaşanmaması, kamu sağlığının tehlikeye atılmasını önlemek amacıyla kararlar alındığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

" İl sınırlarımız içerisinde (İl merkezi-ilçeler polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinin tamamı) tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık ve kapalı yer toplantısı ile protesto eylemi, konser, şenlik, festival, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, çelenk sunma törenleri, açlık grevi, anma töreni, afiş, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtmak, imza masası açmak, meşale yakmak ve taşımak, konferans, panel vb. tüm etkinliklerin, her türlü açık/kapalı alanlarda yapılması planlanan eylem/etkinliklere destek vermek amacıyla çevre illerden ve diğer illerden İlimiz sınırlarına gelen şahısların ve araçların İlimiz sınırları içerisine girişlerine müsaade edilmemesi ve yasaklama süresi boyunca sınırlandırılması 18 Şubat günü saat 23.59'a kadar 15 gün süreyle yasaklanmıştır."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak