Araştırmacı Yazar Mustafa Şen Boğaziçi Üniversitesi’ndeki yapıyla ilgili "İslami camiayı ispiyonlamam istendi benden. Yapmadığım için Boğaziçi'nden atıldım" dedi.

"AKADEMİSYEN VE İDARECİLERDEN 10 TANE MUHAFAZAKAR KİŞİ SAYAMAZLAR"

'Boğaziçi'ndeki İslamcı, muhafazakar asistan, idareci ya da hoca diyebileceğiniz 10 kişi sayın. Atatürk zamanı da dahil 1971'e kadar bir tane Türk rektörü yoktur. 1971 yılına kadar milli değildi.' diyen Şen sözlerine söyle devam etti;

Her türlü siyasal, kültürel bir öğrencilerin bulunduğu yerde neden İslamcı, muhafazakar, dindar, ülkücü bir hoca yok? Neden? Çünkü orası bir 'getto'. Dedim ya, içeriden konuşuyorum.

ORUÇ TUTAN ÖĞRENCİLERİ FİŞLEMEMİ İSTEDİLER

Uzun yıllar orada bulunduğunu, lisans bitirdiğini ve doktorasının da yarım kaldığını ifade eden Şen, İslami camiayı deşifre etmediği için okuldan atıldığını "İslami camiayı ispiyonlamam istendi benden. Yapmadığım için atıldım" diye konuştu.

Bir arkadaşının da başından geçen olayı anlatan Mustafa Şen, şunları anlattı:

Bir başka arkadaşımız Boğaziçin'de lisans ve master yaptı. Gitti, ABD'de doktora ve akademik çalışmalar yaptı. Orada "gelecek vaadeden en önemli genç" seçildi. Türkiye'ye vatan hasreti nedeniyle döndü. Boğaziçi'ne "Sen İmam Hatipli'ymişsin, biz bilmiyorduk" diyerek alınmadı.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • misafir 08.02.2021 08:29
    Akademisyenin, muhafazakarı, bilmemnesi mi olur? Uzun yıllar çalışmış, sonra atıldım ne demek? Ayıptır yahu üniversite buralar. Ne istersiniz buralardan, onca üniversite var bırakın insanlar bildiği gibi yapsın. Tüm eğitim sistemindeki sorunların kaynağı boğaziçi mi?
  • Masonbuster 08.02.2021 07:07
    boğaz_içi terör örgütünden farksız bir çeteye dönüşmüş.
  • Hülya 08.02.2021 00:51
    Yüzü kızaranlar var dı sanki südütyoda!!!
  • Uyan Müslüman 08.02.2021 00:04
    Müslüman halk olarak artık bilinçlenelim ve Türkiye'de sürekli devlet düşmanlığı, İslam düşmanlığı yapan, çeşitli sözde medya organları ile Müslüman Türk milletinin içine sürekli bölücülük, kaos, kin ve nefret zehrini saçan kripto Sabetayist-Ermeni-Yunan dönmelerini ifşa edelim ve vatandaşlıktan çıkartıp sınır dışı edelim.
  • Cafer 08.02.2021 00:04
    Kim bunlar yıllarca nasıl yuvalanmışlar bu karanlık yapı çözülüp dağıtılmazsa üniversitede Müslümanlar fişlenirse ülkenin güvenliğinden bağımsızlığından nasıl söz edilir. Doğu ve güney doğuda pkk'la Suriyede işit ve YPG'le Libyada hafterle mücadelenin hiçbir anlamı yoktur.Önce içimizi halletmemiz şart.