İBB'den afette bile çifte standart

İstanbul'da önceki gün etkili olan fırtına birçok ilçede hasara neden oldu. İBB'ye bağlı ekipler, yardım isteyen vatandaşları ilçe belediyelerine yönlendirmeyi tercih etti. İstanbul İtfaiyesi, önceki yıllarda benzer durumlarda anında müdahale ediyordu.

İBB'den afette bile çifte standart
İBB'den afette bile çifte standart
GİRİŞ 10.02.2021 15:39 GÜNCELLEME 10.02.2021 15:45
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Önceki gece İstanbul’u vuran lodosta meydana gelen çatı uçmaları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyeleri arasında nasıl çifte standart uyguladığını bir kez daha gözler önüne serdi. İBB’nin çirkin tutumu, İstanbul’da lodos afetine en çok maruz kalan ilçelerin başında gelen Esenler’de bariz bir şekilde ortaya çıktı. Esenler Belediyesi’ne gelen toplam 86 şikayetten büyük bir kısmı çatı uçması oldu.  Her başvuruyu değerlendiren Esenler Belediyesi hemen tehlike arz eden olumsuzlukları ortadan kaldırdı ve sokakları trafiğe açtı, gerekli temizlikler yapıldı.

İTFAİYE: İLÇE BELEDİYESİNİ ARAYIN

Ancak bazı binaların çatıları sokaklara düşmeden ya başka bir yüksek katlı binanın çatısına uçtu ya da aynı binanın üzerinde sarkık kaldı. Yüksek merdivenli itfaiye araçlarının müdahalesi gereken, Esenler Belediyesi’nin o an için çözüm üretemeyeceği durumlarda vatandaşlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul İtfaiyesi’ni arayarak yardım istedi. Daha önceki yıllarda bu gibi afet durumlarında anında müdahale eden İstanbul İtfaiyesi bu sefer sebep göstermeksizin arayıp yardım isteyen vatandaşlara, “Bizim böyle bir çalışmamız yok, ilçe belediyesini arayın” cevabı verdi.

BÖYLE Mİ 16 MİLYONU KUCAKLIYOR

İstanbul İtfaiyesi’nin kendi uhdesindeki problemi çözmeyerek topu Esenler Belediyesi’ne atması vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı ve, “İBB afet durumunda bile partizanlık yapmaya, çifte standart uygulamaya başladı. Başkan İmamoğlu böyle mi 16 milyonu kucaklıyor? Her geçen gün gerçek yüzlerini gösteren bir uygulamaları çıkıyor. Gerçekler saklanamaz ” diyerek tepki gösterdiler.

ESENLER BELEDİYESİ SORUNU ÇÖZDÜ

İtfaiyenin bu tutumu karşısında Esenler Belediyesi de sorumluluk alanında olmamasına rağmen özel şirketlerden araç temin ederek ilçede fırtınadan etkilenen 10’dan fazla çatıya müdahale etti ve vatandaşların mağduriyetlerini giderdi. Diğer taraftan mağdur olan vatandaşların zararlarının giderilmesi için AFAD ile ilgili görüşmeler yapan Esenler Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü ile birlikte koordine içinde zarar tespitlerine de başladı.  

YORUMLAR 10
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    yahu imansiz,KANI VE SÜTÜ bozuklardan ne beklenir
    Cevapla
  • Halik 3 yıl önce Şikayet Et
    Her Sey Belki iyi Olabilir Bekleyin Gorun
    Cevapla
  • 66 fırtına 3 yıl önce Şikayet Et
    Herşey çokgüzel olacak
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'lular size böyle belediye yaraşır çünkü SİÇ SEÇTİNİZ güle güle kullanın. "Her şey çok gü........."
    Cevapla
  • Ýanlız Kurt 3 yıl önce Şikayet Et
    İs yapmamak bütün belediyelerde tasarruf yapmak olmuş arkadaşlar bu böyle biline
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak