İstanbul Emniyet Müdürlüğünde görevli bir polisin emniyette çektiği iddiasıyla dezenformasyon içerikli videoyu sosyal medyada yayınlayan 'figüran', düzenlenen operasyonda Sultangazi’de yakalandı. Video içeriğinin gerçeği yansıtmadığı tespit edilirken, videonun dezenfektan görevlisi olan bir kişinin, figüran olarak çalıştığı dizinin setinde çekildiği orta çıktı. İstanbul Valiliği olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polisin, iddiaya göre emniyette çektiği öne sürülen yalan videoda nezarethaneleri göstererek, "Boğaziçi misafirhanemiz sizi bekliyor" paylaşımı yapıldı. Paylaşılan dezenformasyon içerikli video üzerine geniş çaplı soruşturma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, olayın aslını ortaya koydu.

EMNİYET AÇIKLAMA YAPTI

Olayla ilgili emniyetten yapılan açıklamada, söz konusu videoyu çekerek sosyal medya hesabına yüklediği tespit edilen M.D.’nin bugün Sultangazi ilçesinde yakalanarak gözaltına alındığı duyuruldu. Açıklamada, “İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünce; sosyal medya üzerinde ‘Boğaziçi misafirhanemiz sizi bekliyor’ ve ‘Polisten ‘Boğaziçi misafirhanemiz’ videosu başlığıyla bazı basın yayın kuruluşlarında, sosyal medyada yer alan video ile ilgili yapılan incelemede;

Bahse konu videoyu çekerek sosyal medya hesabına yüklediği tespit edilen M.D. isimli şahıs 10 Şubat 2021 tarihinde Sultangazi ilçesinde görevlilerimizce yakalanmıştır. M.D. isimli şahsın alınan ifadesinde; videoyu dezenfektan görevlisi ve figüran olarak çalışmakta olduğu bir dizinin çekimlerinin yapıldığı Ümraniye ilçesinde bulunan bir film platosunda yaklaşık olarak 1 ay kadar önce çektiğini, videonun çekildiği esnada Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili bir olayın bulunmadığını, Boğaziçi Üniversitesi olaylarının gündem olmasının ardından sosyal medyada ve bazı tv kanallarında 'Katil Polis' vb. paylaşımların yapılması ve bahse konu olaylara çeşitli terör örgütü yandaşlarının da katılım sağladığını öğrenmesi üzerine tepki olarak bu videoyu üzerine yazı ve fon müziği ekleyerek sosyal medya hesabında paylaştığını beyan etmiştir. Ayrıca yapılan incelemede İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosunda bu isimde görevli bir polis memuru bulunmadığı tespit edilmiştir” denildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada "Polisten 'Boğaziçi misafirhanemiz' videosu" başlığıyla paylaşılan video görüntüleriyle ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Yapılan açıklama şu şekilde; 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünce; bazı sosyal medya hesapları ve basın-yayın kuruluşlarında yer alan "Boğaziçi misafirhanemiz sizi bekliyor" ve “Polisten ‘Boğaziçi misafirhanemiz’ videosu” başlığıyla paylaşılan video görüntüleriyle ilgili olarak yapılan incelemelerde;

Bahse konu görüntüleri çeken ve sosyal medya hesabında paylaştığı tespit edilen (M.D.) isimli şüpheli şahıs, bugün Sultangazi ilçemizde yakalanmıştır.

Şüpheli şahsın Ümraniye ilçemizdeki bir dizi film platosunda, dezenfektan görevlisi ve figüran olarak çalıştığı tespit edilmiştir. 

Şahsın alınan ifadesinde; “Bu görüntüleri Bir (1) ay kadar önce çektiği ifade edilerek, Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili olaylar nedeniyle sosyal medyave basında yer alan, güvenlik güçlerine hakaret içerikli paylaşımlara tepki olarak hazırladığı ve sosyal medya hesabında paylaştığını” beyan etmiştir.

Ayrıca, görüntülerin çekildiği yerde yapılan incelemede İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli ve belirtilen isimli bir Polis Memuru bulunmadığı tespit edilmiştir.

Konuyla ilgili olarak adli soruşturma başlatılmıştır. 

Yorumlar 13 Yorum Var
  • Selçuk isil 11.02.2021 05:23
    klavye baronları
  • saydemir 11.02.2021 00:03
    Polisin askerin milletin üniversitenin huzurunu bozanların misliyle huzuru bozulmalı
  • Emre 10.02.2021 23:55
    Bahane bugaziçi olayları dertleri sayın Erdoğan inadiniza reisssss yine reis chpkk lilar sizi.
  • Türk 10.02.2021 23:53
    Sosyal medyayı denetleyemezsen, patronun kim olduğunu göstermezsen en yüksek dezenformasyona sahip ülke olursun
  • Envers 10.02.2021 22:59
    Maalesef ülke karşılaştımalarında ençok yalanın iftiranın söylendiği yer bizim ülkeymiş. Büyük ihtimalle bu rekorun sebebi atılan iftiranın yanlarına kar kalması.
Daha fazla yorum görüntüle