Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Çığlı mezrasında, hastaneye kaldırılması gereken 61 yaşındaki hastanın, kötü hava şartları altında helikopterle alındığı anlar kameralara yansıdı.

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışının, yurdun doğusundaki yüksek kesimlerde etkisi daha yüksek oluyor. Etkili kar yağışı nedeniyle bölgedeki köy ve mezraların yolları ulaşıma kapanırken çığ tehlikesi nedeniyle de yol açma çalışmaları temkinli bir şekilde yürütülüyor.  Ulaşıma kapalı köylerde yaşayan hastaların acil durumlarda hastanelere erişimi ise kolay değil. Fakat Türkiye'nin sağlık altyapısına yapılan yatırımlar sayesinde bölgede acil durumlarda helikopterler kullanılıyor.

KAR YOLLARI KAPATTI, HASTA HELİKOPTERLE ALINDI

Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Çığlı mezrasında yaşayan 61 yaşındaki hasta İsa Amca'nın da hastaneye kaldırılması kar engeline takıldı. Hastayı almak üzere bölgeye hareket eden helikopter ise kötü hava şartları nedeniyle zorluk yaşadı.

PİLOT HASTAYI ALMADAN DÖNMEDİ

Helikopterin pilotu Burak Türkel'in inisiyatif almasıyla iniş yapan helikoptere bindirilen hasta, hastaneye yetiştirildi. O anlar ise vatandaşların kameralarına yansırken, görüntüler sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı.

"DEVLETİMİZ SAĞ OLSUN"

Sosyal medya kullanıcılarından görüntülere "Devlet burada" yorumları yağdı.

Söz konusu görüntülerde dikkat çöken en önemli ayrıntı ise, yıllardır doğu bölgesine yatırım yapılmadığı iddialarını boşa çıkaran, görüntüleri kaydeden vatandaşların "Devletimiz sağ olsun" sözleri oldu.

Yorumlar 25 Yorum Var
  • Tarık 13.02.2021 09:00
    Allah rrazi olsun devletimizden
  • Temel reis 13.02.2021 07:32
    Anayasanın eşitlik ilkesi ancak şimdilerde bir değer buldu. Bu devleti ve bu vatanı seviyorum.
  • Emine 13.02.2021 07:20
    Devletimizden Allah razı olsun
  • şenol 19 13.02.2021 06:23
    insanlar iki yüzlü olmaması lazım canı şıkışınca yaşasın devlet işi bitince yaşasın selo öyle birşey yok
  • yavuz 13.02.2021 01:03
    ordaki insanlar 1 fincan kahve icin 40 yil hatir sayar, bilmem baska söze gerek varmi
Daha fazla yorum görüntüle