Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, HDP'li Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun provokatif Gara şehitleri paylaşımları sonrası PKK'ya ve HDP'ye sert tepki gösterdi. Altun, "Buradan avazımız çıktığı kadar gür bir sesle haykırıyoruz. HDP demek PKK demektir" ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, HDP'li iki vekilin Gara şehitleriyle ilgili provokatif paylaşımları sonrası sosyal medya hesabı Twitter'dan terör örgütü PKK'ya ve HDP'ye sert tepki gösterdi.

Terör örgütü PKK'nın HDP ile ilişkisinin anlatıldığı bir video ile mesajını paylaşan Altun şu ifadeleri kullandı:

"Buradan avazımız çıktığı kadar gür bir sesle haykırıyoruz. HDP demek PKK demektir. HDP, PKK'dan aldığı emirle hareket eden bir siyaset kuklasıdır. Bu gerçeği bugün bir kere daha gördük. HDP'yle olan ittifakları zarar görmesin diye PKK'nın adını dahi anamayanları da gördük."

2 HDP'Lİ VEKİLE PROVOKATİF PAYLAŞIMLARI NEDENİYLE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 Türk vatandaşının PKK tarafından şehit edilmesiyle ilgili, aralarında HDP milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun da bulunduğu sosyal medya kullanıcıları hakkında, provokatif paylaşım yaptıkları gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Terör örgütü PKK/KCK tarafından 13 vatandaşımızın şehit edilmesi nedeniyle bir kısım sosyal medya platformlarında 'esir kampını TR bombaladı' vb. şeklindeki paylaşımlar ile terör örgütünce daha önce kaçırılan vatandaşlarımızın görüntülerinin yayınlandığının tespiti üzerine, görüntü yayınlayanlar ile paylaşımları yapanlar hakkında soruşturma başlatılmıştır." denildi.

Başsavcılık, 13 vatandaşın PKK terör örgütü tarafından şehit edilmesiyle ilgili paylaşımları nedeniyle HDP milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında da soruşturma başlattı.

Yorumlar 38 Yorum Var
  • Tevfik uslu 15.02.2021 14:16
    CUMHURIYET BAŞ SAVCIMIZA SORUM dur. 1-Hdp nin kapatılması ici daha kaç can daha vermemiz gerekiyor 2-Vatan partisinin verdigi dört dilekçe neden hala işleme konulmuyor MECLIS BASKANIMIZA SORUM dur. Benim yiyecegimden keserek verdigim vergileri daha ne kadar vatan hainlerine aktaracaksiniz TÜM PARLAMENTODA TEMSIL EDILEN SIYASI PARTILERE SORUM dur. Izlemekte olduğumuz kayıkçı kavgası ne zaman bitecek de hdp nin kapatılması konusunda irade beyaninda bulunacaksiniz siz yuce Türk milletinin verdiği iradeye muktedir degilseniz iktidara gelseniz ne olur.
  • Erzurumlu dadaş 15.02.2021 13:31
    Allah aşkına insanlarla kafa buluyorlar. Allah aşkına bırakın su lafları adamlara pkk diyoyon benim vergimde maaş veriyon benim vergimden ödenek veriyon. Benim meclisimde koltuk veriyon . Ondan dolayı bu laflara artık milletin karnı tok
  • ÖNCE VATAN 15.02.2021 13:20
    hdp nin pkk olduğuna karar veremeyen kim olursa olsun babamın oğlu olsun haindir mşerefsizdir alçaktır bu kadar açık ve seçik bir şekilde kanıtlanmış şekilde belli olan bu terörüstler kim kiminle kimlerle iş birlikçilik ediyorlar görmüyorsanız sizinde terörüst lerden farkınız yok hey oy atan kızdım küskünüm benim işimi yapmadı kendi menfaatini düşünen ama vatanını sattığının farkında değil terörüst lere oy verdiğinin farkında değil siz ATA TÜRKÜN VE ŞEHİTLERİMİZİN KANINI SIZLATTINIZ ALLAH ÖYLE BİR ACI YAŞATSIN Kİ ÖMÜR BOYU UNUTMA ...NOT TABİ BİLEREK ATTIYSAN BİLMEYEREK ATTIYSAN BİR DAHA KİNE DİKKATLİ OLMAK LAZIM TEK VATAN TEK BAYRAK altında yaşama layız
  • HIDIR BUDUR 15.02.2021 13:20
    En çok vatanını milletini seven milliyetçi CHP'lilere acıyorum." Derdim tasam amcan Hasan" modunda, bi çam devrilse de kozalaklarını cumhurbaşkanına yıksak ruh halinde " şehitlerimiz konusunda " "şehitler gelse de hükümete giydirsek" modunda top atışı yapan CHP yönetimini görüp bişey yapamıyorlar. Kahroluyor gerçek “Atatürk milliyetçiliğine bağlı” CHP'liler.. Ama naparsın.. Kumaş buu..ve KAFTANCIOĞLU'lu, TANRIKUL'lunun esir aldığı CHP yönetiminden…bu kumaştan… bu ceket çıkıyor !!
  • medo 15.02.2021 13:01
    Niye mecliste, niye yardım yapılıyor diyenler. Bu memleketin yarısı bu şer ittifakına oy veriyor. Peki siz milliyetçi geçinen, orda bur da ahkam kesen şuursuzlar. Niye bu şer ittifakına oy veriyorsunuz. Bunların, bu memleketin bu milletin faydasına ne yapacağını bekliyorsunuz, umuyorsunuz da bunları destekleyip oy veriyorsunuz.
Daha fazla yorum görüntüle