Terör ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Abdullah Ağar, terör koridorunu gerçek anlamda engellemek için Sincar operasyonunun şart olduğunu söyledi.

Türkiye'nin güney sınırları hakkında açıklamalarda bulunan Terör ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Abdullah Ağar, "Gerçek anlamda terör koridorunu engellenmesinin sağlanacağı yer Sincar Dağı, bunu yapmış olursanız gerçek anlamda terör koridorunu engellemiş olursunuz." dedi.

Ağar'ın açıklamaları şöyle:

YPG/PKK Haşdi Şabi üzerinden Irak merkezi hükümetine nasıl eklemlendi? Burada öyle karışık ilişkiler var ki hayrete düşüyorsunuz.

Bizim burada hedefimiz terör koridorunu kırmaktı. Ancak ABD'nin baskısı nedeniyle 440'de 30 kilometre hedefini yapamadık. Türkiye'nin hareketi 142'ye 30 kilometrelik bir alanla sınırlı kaldı. Koridoru engelledik ancak aşağıda bir terör devletini engelleyebildik mi? Burada 130 bin kişilik bir yapı var. 10 bin tanesi PKK'nın dağ kadrosundan oluşuyor.

ABD bu teröristleri DEAŞ'a karşı kullandığını söylüyor. Suriye'de hem Rusya hem de ABD Türkiye ile yaptığı anlaşmaya uymuyor. İki güç de PKK-YPG'yi koruyor.

Gerçek anlamda terör koridorunu engellenmesinin sağlanacağı yer Sincar Dağı, bunu yapmış olursanız gerçek anlamda terör koridorunu engellemiş olursunuz.

 

 

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Çiçek 15.02.2021 14:09
    Bence uzman ne diyorsa dikkate alınmalı TÖRÖRİSTLER TEMİZLENMELİ Fırsat vermeden devam Allah ın izniyle
  • Osman 15.02.2021 13:49
    Orayada,cıkaçağız her şey zamanla. Bu terör ,artık bizi çok oyaladı bunun tam kökten kazımalıyız. Önümüze hanği zorluklar, hanği tuzaklar ,hanği alçaklar çıkarsa çıksın ,biz bunun sonunu getireçegiz. Ölmek var ,dönmek yok.heleki hele VATAN Toprağını hiç böldürmek yok.
  • yavuz 15.02.2021 13:37
    pkk nın arkasında sincara haşdi şabiyi gönderen, yani abd ve israilin büyük köpeği iran. ermeni - Azerbaycan karabağ savaşında ermeniden yana tavır alan iran/ın yıkılması için dua ediyoruz.
  • BizSİzOnlar 15.02.2021 13:34
    iran yine havlamış, sincara haşdi şabi gönderecekmiş, araya karbon kağıdı koyup gereğini yapacağız inşaallah, madem bölücü teröristleri destekliyor kendi camı taşlanınca ne yapacak görelim hain farslıları
  • orhan 15.02.2021 13:24
    yapılacakntek şey tümden yok edilsek bile suriyede taş üstünde taş bırakmamaktır. her gün öleceğimize 1 gün ölelim... teröristleri de koruyanları da ster rus ister amerikalı ister kanadali kim olursa olsun 1 gecede hepsini birden gömmektir. öleceksek hep beraber ölelim ama hiç olmazsa tehdit edilecek şantaj yapılcak barbar türk kalmaz. hah işte o zaman dünya neye benzer onların sorunu... yetti artık...
Daha fazla yorum görüntüle