Merak edilen soruya yanıt: Sigorta parayı öder mi?

Eşini uçurumdan iterek öldürdüğü iddia edilen Hakan A.'nın, 400 bin liralık sigorta parasını almak istediği öne sürülüyor. Hürriyet gazetesi yazarı Noyan Doğan, bugünkü yazısında sigorta parasının ödenip ödenmeyeceğini yazdı.

Merak edilen soruya yanıt: Sigorta parayı öder mi?
Merak edilen soruya yanıt: Sigorta parayı öder mi?
GİRİŞ 15.02.2021 07:56 GÜNCELLEME 15.02.2021 07:56
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye, uçurumdan düşerek hayatını kaybeden 7 aylık hamile Semra A.'nın kocası hakkındaki iddiayı konuşuyor. İddiaya göre, 18 Haziran 2018'de gerçekleşen olayda Hakan A., 400 bin liralık sigortayı almak için eşini uçurumdan iterek öldürdü. Olayla ilgili iddianame hazırlandı, dava devam ediyor. 

Hürriyet gazetesi yazarı Noyan Doğan, iddialar sonrası sigorta parasının ödenip ödenmeyeceğini araştırdı. Doğan'ın bugünkü köşe yazısından ilgili bölüm şöyle: 

Peki, bu durumda, ferdi kaza sigortasının yapıldığı sigorta şirketi para öder mi? Sigorta açısından olayın iki boyutu var. Birincisi, eğer dava sonucunda mahkeme, Hakan Aysal’ı suçsuz bulur ve ölümün düşerek, kazaen olduğuna karar verirse sigorta şirketi, 400 bin lirayı eşe öder. Mahkeme suçlu bulur da eşini kasten öldürdüğü hükmüne varırsa ne olacak? Bu durumda iki ayrı görüş ortaya çıkıyor. Birincisi, suçlu olan eş, poliçede varis olarak ismi yer alsa da sigortadan hiçbir şekilde para alamıyor ama ölen Semra Aysal’ın diğer varislerine sigortadan 400 bin lira tazminat ödeniyor. İkinci görüş ise, poliçede, varis olarak sadece eşin adı yazıyorsa Hakan Aysal, sigortadan tazminat alamadığı gibi başka varislere de ödeme yapılmıyor. Buradan anlaşılacağı üzere, eş suçlu bulunursa hiçbir şart altında sigortadan yararlanamıyor.

SİGORTA OLSA DA GEÇERSİZ

Konuyu araştırırken, kafama bir husus daha takıldı, yaşanan bu olayda, ferdi kaza sigortası, ölümden kısa bir süre önce yapılmış ve iddialara göre de sigorta bedeli ölen kişinin kartı üzerinden ödenmiş. Anlaşılan ortada, sigortadan para almak için işlenmiş bir suç var. Peki, bu durumda sigorta şirketleri nasıl bir yol izliyor diye merak ettim; sordum, soruşturdum. Eğer sigorta poliçesi, ölen kişiden habersiz yaptırılmışsa, aynı şekilde ödemeler de habersiz yapılmışsa ve ortada da böyle mahkemelik bir durum varsa o sigorta bir işe yaramıyor, yani sigortadan tazminat ödenmiyor. Tabi, varisler sigortadan tazminat talebinde bulunabilirler, bu durumda olay hukuka yansıyor ve mahkemenin vereceği karara göre sigorta şirketi hareket ediyor. 

Yeri gelmişken belirteyim; merak edenler varsa, bu yazdıklarım sadece ferdi kaza sigortası için değil, hayat sigortaları için de geçerli. 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 6
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Eger eşinin ölümü kocası tarafından işlendiyse, (üstelik kadıncağız birde hamile ) yazıklar olsun, sen insan olamazsın, değermiydi iki cana kıymaya. Sen bir yaşayan ölüsün. Eğer o para eline geçerse, o para sana Haramdır...
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    haberi yaptıranda, davayı açanda sigorta şirketidir, bu haber için bile dolaylı yada direkt gelir elde edilmiştir.
    Cevapla
  • 3 yıl önce Şikayet Et
    Vaybe adamın 1 resminden ne olduğunu çıkaran özellikli insanlarımız var helal olsun
    Cevapla
  • isimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    soz konusu kadın yaa bu kadar rahatsiniz eger olen erkek olsaydi bir fotodan idam edilsin derdiniz.
    Cevapla
  • SELAMET 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamın şekli şemali bir tuhaf yani....
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Mahkeme devam ederken öldürdüğüne nasıl karar verdini? Berat ederse sizden iyi bir tazminat alır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler