Bakan Kurum: Tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelemiz sürecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Hainlerle, terör örgütleriyle ve teröre destek verenlerle mücadelemiz asla durmayacak, tek bir terörist, tek bir hain kalmayıncaya kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir'' dedi.

Bakan Kurum: Tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelemiz sürecek
Bakan Kurum: Tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelemiz sürecek
GİRİŞ 15.02.2021 23:12 GÜNCELLEME 15.02.2021 23:12

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, beraberinde AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile birlikte AK Parti Konya İl Başkanlığı'nın kongresine katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da partisinin Rize'deki kongresinden video konferansla katılıp partililerini selamladı.

Gara'da terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 13 Türk vatandaşına Allah'tan rahmet dileyen Bakan Kurum, şunları söyledi:

''Eli kanlı terör örgütü tarafından şehit edilen 13 kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerinin, sevenlerinin ve aziz milletimizin başı sağ olsun. Rabbim tüm güvenlik güçlerimize, askerimize, polisimize, korucularımıza güç versin, kuvvet versin, ayaklarına taş değdirmesin. Hainlerle, terör örgütleriyle ve teröre destek verenlerle mücadelemiz asla durmayacak, tek bir terörist, tek bir hain kalmayıncaya kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir'' 

'DÖNEN DÖNSÜN, BEN DÖNMEZEM YOLUMDAN'

AK Parti'nin 2000’li yılların hemen başında başlayan bu büyük harekette doğduğunu ifade eden Bakan Kurum, ''AK Parti; Cizre’de, Yüksekova’da, Şemdinli’de, Bağlar’da, PKK zulmü altında inim inim inleyen Kürt kardeşlerimizin acı ağıtlarından doğmuştur'' dedi.  

Milleti yüceltmek için mücadele ettiklerini ifade eden Kurum, ''Bizim davamız Hak davadır. Bizim yolumuz hakikat yoludur. Bizim mücadelemiz, milletimizi yüceltme mücadelesidir. Bizim mücadelemiz Türkiye mücadelesidir; Büyük Türkiye mücadelesidir. 'Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan' diyeceğiz ve bu kutlu yoldan asla ve asla dönmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; Binali Yıldırım ağabeyimizle, genel başkan yardımcımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, ana kadememiz, kadın kollarımız, genç kardeşlerimizle, milletimizle birlikte, aşkla, heyecanla yürümeye devam edeceğiz'' diye konuştu. 

‘MİLLETÇE ACI YAŞADIK’

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da, konuşmasında teröre değindi. Yıldırım, şöyle konuştu:

''Dün bir milletçe acı yaşadık. Masum, korumasız insanları, kardeşlerimizi, polisimizi, askerlerimizi bölücü terör örgütü katletti. Bölücü terör örgütünün ne mal olduğunu biz biliyoruz. 40 yıldır biliyoruz. Bu ülkeye verdikleri zararı da biliyoruz. Hala bu alçak bölücü örgüte destek veren, onların siyasi uzantılarının bu ülkede pervasızca hareket ediyor olması, asla ve asla kabul edilemez. Herkes tercihini yapmak zorunda. Ya devletimiz, milletimiz, bayrağımız, vatanımız diyeceğiz ya da bölücülere el aman vermeyeceğiz. İşte, Cumhur İttifakı'nın önemi, bir kez daha ortaya çıkmıştır. Cumhur İttifakı 15 Temmuz'da bayrağımızı indirmeye çalışan, ezanımızı dindirmeye çalışan alçak bölücü FETÖ örgütünün, bölücü PKK örgütünün bu ülkeye yapmak istediklerine karşı aziz milletimizin ortaya koyduğu şanlı bir direniştir. Ülkemiz içerde ve dışarda şer odaklarının her daim hedefi olmuştur.'' 

BAKAN KURUM: KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİ MİKTARINI EN YÜKSEK NOKTAYA ÇEKTİK 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ve beraberindeki AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti İl Başkanlığı kongresinin ardından Konya Yeni Sanayi Sitesi'nin temel atma törenine katıldı. Bakan Kurum, burada yaptığı konuşmada kentsel dönüşüme değinerek, evlerini kentsel dönüşüm kapsamında yenileyecekler için kredi miktarını en yüksek noktaya çektiklerini kaydetti.

Kurum, şunları söyledi:

''Kentsel dönüşümü hızlandıracak, vatandaşlarımıza mali kolaylık getirecek her adımı kararlılıkla atıyoruz. Bu anlamda, yeni bir düzenlemeyi daha hayata geçirdik. Evlerini kentsel dönüşüm kapsamında yenileyecek vatandaşlarımız için kredi miktarlarını olabilecek en yüksek noktaya çektik. Evlerini dönüştürecek vatandaşlarımızın bankalardan kullanacağı krediyi 125 bin TL'den 200 bin TL'ye yükselttik. Toplam kredi tutarını 625 bin TL'den 1 milyon TL'ye çıkardık. Yine 'ben evimi yeniden yapmak yerine güçlendirme yapacağım' diyen vatandaşlarımızın ihtiyaç duyacağı bina güçlendirme kredisini de 50 bin TL'den 80 bin TL'ye çıkardık. Son yaptığımız KDV indiriminden sonra, attığımız bu yeni adımla inşallah, ülkemizin tamamında deprem dönüşüm sürecini daha da hızlandıracağız. ''

Riskli yapı kalmayana kadar her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade eden Bakan Kurum, ''Hep söylediğimiz gibi; bu ülkede tek bir riskli yapı kalmayana, bütün vatandaşlarımızı sağlam ve güvenli yuvalarına kavuşturana kadar gereken her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Dönüşümün en önemli ayaklarından biri de hiç şüphesiz, ülkemizin dört bir yanında şehrin içinde kalmış, esnafımızın, vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılayamayan eski sanayi sitelerinin yeni yerlerine taşınmasıdır. Bu amaçla da; 'Yeni Sanayi Alanlarıyla Büyük Türkiye' hedefiyle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bugün; Ankara, Trabzon, Uşak, Aksaray, Diyarbakır ve Kayseri’de eski sanayi sitelerimizi yeni yerlerine taşıdık. Esnafımızın, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şu anda projelendirme ve inşaat aşamasında olan 26 sanayi alanımızda daha çalışmalarımız devam ediyor.'' diye konuştu. 

Bakan Kurum, Konya Yeni Sanayi Sitesi'nin, TOKİ Başkanlığı'nda 2 milyon 80 bin metrekare alanda, 2 bin 690 dükkandan oluşacağını içerisinde oteliyle, lokantasıyla, kuaförüyle, marketiyle, kafeleriyle 134 ticari  alanın bulunacağını söyledi. Konuşmaların ardından yeni sanayi sitesinin temeli atıldı. 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası