AÖF kayıt yenileme 2021 ne zaman sona erecek? AÖF ders seçimi ve kayıt yenileme ücretleri!

AÖF kayıt yenileme ne zaman sona erecek? Anadolu Üniversitesi İktisat ve İşletme Fakültesi AÖF kayıt yenileme ücretleri öğrenciler tarafından araştırılıyor. Bahar dönemi sınavlarına katılmak isteyen öğrenciler ders seçimi ve sınav ücretini yatırarak kayıt yenileme işlemini yapıyor. Peki 2021 AÖF bahar dönemi sınavları online mı yapılacak? İşte Açıköğretim Fakültesi kayıt yenileme işlemi detayları...

AÖF kayıt yenileme 2021 ne zaman sona erecek? AÖF ders seçimi ve kayıt yenileme ücretleri!
AÖF kayıt yenileme 2021 ne zaman sona erecek? AÖF ders seçimi ve kayıt yenileme ücretleri!
GİRİŞ 22.02.2021 09:21 GÜNCELLEME 22.02.2021 09:21

AÖF kayıt yenileme 15 Şubat tarihinde başladı. Anadolu Üniversitesinin yayınladığı takvime göre işlemler anadolu.edu.tr adresinde bulunan kayıt otomasyonundan 26 Şubat tarihine kadar gerçekleştirilecek. e-Devlet veya öğrenci şifresiyle sisteme giriş yapan adaylar 45 AKTS’lik ders seçimi ve kayıt ücretini yatırarak işlemlerini tamamlamış olacak. İktisat ve İşletme Fakültesinde eğitim adayların merak ettiği diğer bir konu ise AÖF kayıt yenileme ücretleri oldu. Ders seçimi yapmayan adayların banka ödeme bilgileri oluşmayacak. Adaylar kartsız ödeme, mobil ödeme ve internet bankacılığı gibi yöntemlerle ödeme işlemini gerçekleştirilecek. AÖF güz dönemi vize ve final sınavları pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlendi. Peki 2021 AÖF bahar dönemi sınavları online mı olacak? İşte Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bahar dönemine ilişkin tüm detaylar...

AÖF KAYIT YENİLEME NE ZAMAN SONA ERECEK?

Anadolu Üniversitesi İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencileri için kayıtlar 15-26 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Aşağıda bulunan otomasyon üzerinden direkt olarak kayıt sayfasını görüntüleyebilirsiniz.

2021 AÖF BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF BAHAR DÖNEMİ SINAVLARI NASIL YAPILACAK?

Anadolu Üniversitesi bahar döneminde öğrencilere ara sınav ve dönem sonu sınavları yapacak. Yayınlanan takvime göre vize (ara sınav) 10-11 Nisan 2021 tarihinde, final (dönem sonu) sınavları ise 29-30 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Yaz okulu sınavları ise 8 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek. Geride bırakılan güz döneminde sınavlar pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilmişti. Bu eğitim döneminde sınavların online yapılması beklenirken henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. 

AÖF KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

2021 yılı bahar döneminde AÖF kayıt yenilemesi yapacak öğrenciler, Cumhurbaşkanlığı hizmetleri basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan ve Anadolu Üniversitesince belirlenen staj/uygulama dersi bulunmayan programlarda (Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Programı Hariç) alt limit 285,00, Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Lisans Programında alt limit 405,00 ve tekniker unvanı verilen programlarda alt limit 305,00 olup alınan dersin kredisine göre değişen Dönem Öğretim Gideri tutarını ödeyeceklerdir.

Uygulama dersi olan ve kayıt yenileme yapacak öğrenciler ise uygulama dersini aldığı ilgili dönemde dönem öğretim giderine her bir uygulama dersi için 80.00 ilave edilecektir. Laboratuvar dersi bulunan programlara kayıt yeniletecek öğrencilerin laboratuvar dersini aldığı ilgili dönemde dönem öğretim giderine her bir laboratuvar dersi için 120.00 ilave edilecektir.

2021 AÖF KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NASIL YATIRILIR?

Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, kayıt yenileme işleminin son günü olan 26 Şubat 2021 tarihine kadar ödeme yapabilecek. Kayıt yenileme için yapmanız gereken ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biriyle gerçekleştirebilirsiniz:

Kredi Kartı/Banka Kartı ile Ödeme

(Ders seçiminizi yaptıktan sonra herhangi bir bankanın kredi kartı/banka kartı ile online ödeme yapabilirsiniz. Ancak, kayıt tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartı/banka kartıyla ödeme yapılamayabilir.)

İnternet Bankacılığı ile Ödeme

ATM’den Ödeme (Kartlı/Kartsız)

Mobil Bankacılık ile Ödeme

Kayıt yenilemenin son günü İnternet, ATM ve Mobil Bankacılığından saat 23:59’a kadar ödeme yapılabilecektir.

DİKKAT: Ziraat Bankası şubeleri içinden ödeme yapılmayacaktır.

BORCU OLAN ÖĞRENCİLER KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPACAK? 

Önceki öğretim yıllarından/döneminden Dönem Öğretim Gideri ile Dönem Öğrenim Ücreti/Dönem Öğrenci Katkı Payı borcu olan öğrenciler, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz/Bahar Döneminde kayıt yeniletebilmek için gecikme faizi uygulanmış eski borçları ile 2020-2021 Öğretim Yılı Güz/Bahar Dönemi kayıt yenileme tutarlarını ödemek zorundadır.

Sadece eski borcunu ödeyen, ancak 2020-2021 Öğretim Yılı Güz/Bahar Dönemi ders seçimine göre belirlenen kayıt yenileme bedelini ödemeyen öğrencilerin kayıtları yenilenmez. Cumhurbaşkanı Kararında sayılan kanunlar kapsamına giren öğrenciler ile engelli olan öğrencilerden önceki öğretim yıllarından/döneminden borcu olanlar, kalan borçlarını ödemek zorundadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak