Adana'da çoğu çürümüş portakalın kepçeyle tesise taşındığı iddialarının ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri denetim yaptı. Denetimler sonucunda portakalların özelliklerine göre tasnif edilerek temiz olanların hayvan yemi olarak değerlendirildiği, çürük ve bozulmuş olanların da biogaz taşımacılık üretim tesislerine ham madde olarak verildiği tespit edildi.

Adana'da bir sosyal medya kullanıcısının çürük portakalların kamyonetlerle bir alana döküldüğü görüntüleri 'Meyve suyu içmeyin Adana' notuyla paylaşmasının ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri denetim yaptı. Denetimlerde, dökülen ürünlerle meyve suyu yapılmadığı belirlendi.

MEYVE SUYU YAPIMINDA KULLANILMIYOR

Bir sosyal medya kullanıcısının 2 gün önce paylaştığı çürük portakalların bir alana döküldüğü görüntülerinin yer aldığı video, çok sayıda sosyal medya kullanıcısının dikkatini çekti. 'Meyve suyu içmeyin Adana' notuyla paylaşılan videonun paylaşılmasının ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, söz konusu görüntülerin çekildiği alanı tespit etti. Yetkililerin yaptığı incelemede, görüntüdeki portakalların, meyve suyu yapımında kullanılmadığı belirlendi.

'GERÇEĞİ YANSITMAMAKTA'

İl Tarım Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"20.02.2021 tarihinde sosyal medyada yayınlanan TİKTOK uygulamasında gösterilen ıskarta ve döküntü narenciye meyvelerinin toplandığı alandaki ürünlerinin meyve suyu olarak tüketildiğine dair iddia gerçeği yansıtmamakta olup; Yapılan denetim sonucunda narenciye bahçelerinden ıskarta ve döküntü meyvelerin kendileri tarafından veya çiftçiler tarafından söz konusu yere getirildiği ve özelliklerine göre ürünlerin tasnif edilerek temiz olanların hayvan yemi olarak değerlendirildiği, çürük ve bozulmuş olanların da biogaz taşımacılık üretim tesislerine ham madde olarak verildiği tespit edilmiş olup, ürünlerin meyve suyu üretimi için satılmadığı insan salığını tehdit edici bir unsurun bulunmadığı tespit edilmiştir."

Yorumlar 52 Yorum Var
  • Efe 22.02.2021 16:41
    Meyve suyu çürümeye yüz tutmuş meyvelerden yapılır. Abartmayin
  • Memoli 21.02.2021 12:58
    Her şeyin dengeli olması lazımdır. Çok aşırı hijyen iyi değil dir. Vücudun farklı bakterilerede ihtiyacı var. Bağışıklık sistemini n kuvvetlenmesi lazım.
  • Öner 21.02.2021 10:11
    Bu haberi yayan kullanıcıya devlet hesabını sormalı. Her olur olmaz durum medyadan paylaşılmamalı
  • Yellow 21.02.2021 02:16
    Kardeşim yıllardır böyle ben kendimi bildim bileli çürük meyveden yapılır meyve suyu sanki yeniymiş gibi algı yaratmayın hiç kurtlu kiraz yemedinizmi aynı şey
  • Rüstem 21.02.2021 01:09
    Bu iş zaten böyle yürüyor, sasiranlar gidip fabrikalarda çalışır ise anlarlar.
Daha fazla yorum görüntüle