Ege'de 4 Yunan F-16 uçağı TCG-Çeşme gemisini taciz etti. Bin metre irtifadan yapılan tacize karşılık verildi. Türkiye'nin deniz sınırlarını uluslararası alanda duyuran ve Mavi Vatan'ın isim babası olan BAU DEGS Başkanı emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Haber7 Muhabiri Gamze Türk'ün sorularını yanıtladı. 

Yunanistan'ın Türkiye'ye aklınca 'Bu benim bölgem' mesajı verdiğini belirten Yaycı, "Diplomaside yapmamız gerekenleri yapmalıyız. Saldırılan ülke biziz" ifadelerini kullandı. Yaycı ayrıca, Yunanistan'ın bölgedeki saldırgan tutumunun afişe edilmesi için bugünkü olayın Türkiey açısından büyük fırsat olduğunun da altını çizdi. 

Yunanistan'ın NATO ve Birleşmiş Milletler'e dair bütün kuralları çiğnediğini de vurgulayan Yaycı, "Bu basit bir silah kullanımıdır. Meşru müdafaayı tetikler" diye konuştu. 

Yorumlar 39 Yorum Var
  • refik 24.02.2021 16:53
    içimizdeki kemal güdümündeki amerikan yapımı şer cephesini çöktürmeden dikkatli davranalım .bunların alayı amerikan uşağıdır ve bizi arkadan içimizden vuracaktır .
  • murat 24.02.2021 16:22
    yunan nı üzerimize kim gönderiyor bu sorunun cevabı
  • ÇELEBİ 24.02.2021 16:04
    Türkiye ye doğudan teröristler marifeti ile saldıracaklar , Türkiye oraya önlem alırken arkasından amerika destekli yunanistan batı trakyadan Türkiye ye saldıracak. O yuzden tahriklere kapılmamak lazım. Tam teyakkuzda bekleyip , onların saldırısına şiddetli cevap verebilmeliyiz.
  • yiğido 24.02.2021 14:55
    o uçaklar o gün vurulacaktı. Türkiye olarak neyin sabrını gözlüyoruz anlamıyorum. yunan hazır olsa bizi vuracak, biz neyi bekliyoruz.
  • sel yaz 24.02.2021 13:18
    Bir derede iki balık kavga ediyorsa . biraz once ordan uzun bacaklılar geçmiştir.
Daha fazla yorum görüntüle