Yasa hazır! Hayvanlar sokağa terk edilemeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatını verdiği "Hayvan Hakları Kanun Teklifi"nde artık sona gelindi. Kanun teklifine göre sokağa hayvan terk edilemeyecek, evcil hayvanlara çip takılacak.

Yasa hazır! Hayvanlar sokağa terk edilemeyecek
Yasa hazır! Hayvanlar sokağa terk edilemeyecek
GİRİŞ 25.02.2021 07:16 GÜNCELLEME 25.02.2021 08:48
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

AK Parti’nin üzerinde çalıştığı "Hayvan Hakları Kanun Teklifi" için son toplantı, 15 Mart 2021'de yapılacak. Edinilen bilgiye göre; AK Parti Genel Merkezindeki toplantıya Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de katıldı. Toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Hayvan Hakları Kanun Teklifi sunumu yapıldı. Teklifi onaylayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kanun teklifine ilişkin çalışmalar en kısa sürede nihayetlendirilsin” talimatı verdi. 
 

Bazı evcil hayvan türlerine de COVID-19 aşısı yapılabilir


BELEDİYELER DE DEVREDE

İşkence ve öldürme suçunda sadece Tarım Bakanlığı değil, sokak hayvanlarının bakımında mecburiyeü getirilecek olan belediyelerin de devreye girmesi planlanıyor. AK Parti kurmaylarının, sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) bir defa daha bir araya gelmesi bekleniyor. Teklifin, 15 Mart’taki toplantının ardından Meclis’e getirilmesi hedefleniyor.  

EŞYA DEĞİL “CAN”LI

Teklifle artık hayvanlar ‘eşya’ olmaktan kurtulup ‘canlı’ gibi korunacak. Evdeki hayvanlara çip takılacak, hayvanları sokağa bırakanlara da 2 bin TL’ye kadar ceza verilecek. Hayvanlardan sahipleri sorumlu olacak. Kanun’a ‘hayvanların cinsel istismarı’ şeklinde eklenecek madde yeniden düzenlenecek. Evcil hayvanlar, petshop’larda sergilenmeyecek, satılmayacak.  Düzenleme, sadece resmî üretim çiftliklerinde satışa izin verecek.

İŞKENCE İHBAR HATTI

Hayvanlara işkence edenler için Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde kurulacak merkeze ihbarda bulunulabilecek. İhbarlarla ilgili savcılığa suç duyurusu yapılacak.

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 23
  • Bıktım 3 yıl önce Şikayet Et
    Insan insan değil ki sokaktaki canlar açken bile daha kalan yemeklerini vermekten acizken yasa pek bişi değiştirmez nasıl bu hale geldik nasıl kendimizi bir şey zannettik bizden başka her şeye iğrenç gözüyle bakar olduk vallaha hayret kendi rahatlari bozulmasın diye bide benim verdiklerime göz diktiler bunları buraya alıştırma diye siz alışmayın asıl ulan şu dünyaya ne için geldiklerini unutan insan müsveddeleri !
    Cevapla
  • Zeynep Özdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle yeterli değil.Sokağa terketmekte dahil olmak üzere hapis kararı olması gerekin.Kendine güvenmeyen hayvan sahiplenmesi.İnsan egosunu tatmin edecek diye hayvan sahiplenip,sıkılıncada terkkedemez.
    Cevapla
  • Vahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Aileden sonra hayvanlarda yok edilecek. Kimse hayvan beslemez bundan sonra...Yazıkkkk
    Cevapla
  • Abidin 3 yıl önce Şikayet Et
    Beslemeyi göze almayan sahiplenmesin o zaman çöp mü bunlar sokağa atılsın
    Cevapla
  • Bayram Caner 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayvanlar alemi evcil hayvanlar
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Pitpul yasağı kaldırılsın, besleyenler sorumlu olsun. Köpeği saldırgan edenler cezalandırılsı n
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    insan gibi hayvanda bir canlı ancak insana saldıran bir hayvanın cezası ne olacak. Saldıran köpekler sokakta dolaşmaya devam mı edecek yoksa yakalanıp kapalı alanamı alınacak. Hayvansever birisinin yakınına,özellikle çocuğuna saldırıp yaralasa yine o köpeğe hayvansever gibi yaklaşacakmi.yani insanları kim koruyacak bu saldirganlardan
    Cevapla
  • İrem 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayvanları kim koruyacak bu vahşi insanlardan
    Cevapla
  • Aysel 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim kedim ilaç verirken bileğimi ısırmıştı.İltihap kaptı bir ayda iyileşti.Ne dövdüm ne sövdüm nede sokağa attım.Hayvan normal halindeyken saldırmaz ya hastadır ya korkutulmuştur yada eğitirken "saldır" diyerek eğitmişlerse.Sokağa atma yasağına sevindim.
    Cevapla
  • Halil 3 yıl önce Şikayet Et
    Açlıktan oluyor o bi de daha önce bi insan kötü davrandıysa oluyor köpekler iyi bir yerde rehabilite olsa neyse ama yatırım bile yapılmıyor barınak ve hayvan hastanelerine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!