Avukatlık yerine çobanlığı tercih etti!

Eskişehir'de 2019 yılında stajını bitirip avukatlık ruhsatını alan 26 yaşındaki Kadir Çelik, mesleğini yapmak yerine çok sevdiği hayvanlarının peşinde çoban olmayı tercih etti.

Avukatlık yerine çobanlığı tercih etti!
Avukatlık yerine çobanlığı tercih etti!
GİRİŞ 25.02.2021 22:34 GÜNCELLEME 25.02.2021 22:37
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Seyitgazi ilçesinde yaşayan Kadir Çelik, babasının hayalini gerçekleştirmek için 2013 yılında Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. Mezuniyetinin ardından 2019'da stajını tamamlayıp avukatlık ruhsatını alan Çelik, o günden sonra mutlu olduğu şekilde yaşamak için çoban oldu.

VETERİNERLİK SAĞLIK ÖNLİSANS PROGRAMINI DA BİTİRDİ

Annesinin, babasının ve 4 kardeşinin desteğiyle şimdilerde yaklaşık 200 küçükbaş hayvanıyla meralarda dolaşan Çelik, ihtiyaç durumunda kendisine danışanlara hukuki destek vermeye de çalışıyor.

Kadir Çelik, sürüsünün başında AA muhabirine, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesinin yanı sıra Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'nde İşletme Bölümü ile Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programını bitirdiğini söyledi.

“AVUKATLIK YAPMAYI ŞU AN İÇİN DÜŞÜNMÜYORUM”

Geçen yıl da askerlik görevini tamamladığını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Eskişehir Barosu'na kayıtlı avukatım. Öğrencilik hayatım boyunca da bir hukuk bürosunda çalıştım. Stajımı da tamamlayıp 1,5 yıl önce avukatlık ruhsatımı aldım. Ruhsatım da baroya kaydım da öylece duruyor. Avukatlık yapmayı şu an için düşünmüyorum. Şimdi hayvanlarımla mutluyum. İnsanlar kendi sevdikleri işi yapmaktan ziyade paraya bakıyor. 'Önce kazancım olsun daha sonra mutlu olurum.' diye düşünüyorlar ama huzurlu değiller. Ben huzurluyum. Bir ihtiyacım da yok. Paramızı da kazanıyoruz. Bir sıkıntım olduğunda babama ve amcama danışıyorum. Ağabeyim ve annem de yardımcı oluyor. Şu anda yaklaşık 200 küçükbaş hayvanımız var."

"İNSAN BİR İŞİ SEVEREK YAPMALI"

Çelik, babasının hayalini gerçekleştirmek için hukuk fakültesini bitirip avukat olduğunu belirterek, avukatlık ruhsatını aldığı gün yaptığı konuşmada babasının hayalini gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getirdiğini anlattı.

Daha sonra kendi yoluna baktığını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Kendi mutlu olduğum şekilde yaşamak istedim. Avukatlık da güzel bir meslek. Saygınlığı ve statüsü var ancak insan bir işi severek yapmalıdır. Ben çobanlığı daha çok sevdiğimden bu işi yapıyorum. Avukatlık için birçok iş teklifi de geldi. Ben burada kalmak istedim. Buraya alışmışız. İnsanlardan uzak, kendi halimizdeyiz. Şehre gidip tıkılı kalmak istemiyorum. Çevrem ve ailem bana 'Sen git avukatlık yap, burada hayvanlarla uğraşma.' diyor. Sevdiğim işi yapmam nedeniyle huzur doluyum. Avukatlık bir durum olunca gelip beni buluyorlar. Danışıyorlar. Elden geldiğince insanlara yardımcı oluyorum ancak aktif avukatlık yapan arkadaşlarıma da yönlendiriyorum."

Çelik, sosyal medya hesaplarından kendisine ulaşanlara, sevdikleri işi yapmalarını önerdiğini dile getirdi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • asya 3 yıl önce Şikayet Et
    Peki, bugün Fetö den 5 yıl hapis yatıp çıkıyorlar eski hakimler.. Ona ne diyeceksiniz. 5 yıl hüküm giyip çıkmak mıydı darbe yapmanın bedeli. Yazıklar olsun bu adalet sistemine... Bunlar yine çökerler başımıza demedi demeyin..
    Cevapla
  • Orhan Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya bir çobanda avukatlığı seviyorsa noolacak.
    Cevapla
  • alican martı 3 yıl önce Şikayet Et
    avukatlık kadar ahmakça bir meslek yok. her taraf para kazandıramaz üniversitelerden mezun adamlarla dolu. suç atılan çok insan var para kazanır ancak ülkemize faydası yok. başkaları dünyayı sömürüyor, bizimkiler suç atmayı marifet sayıyor.
    Cevapla
  • Sivaslı Temel 3 yıl önce Şikayet Et
    Adaletin yerlerde süründüğü bu günkü düzende Haksızların, Yalancıların, Zalimlerin yanında yer almak yerine, hayatını özgür şekilde kazanmaya çalışıyorsun. HELAL OLSUN SANA!..
    Cevapla
  • Nazım Zengin 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolunu açık etsin genç adam. Mecburiyetten de olsa inşallah bu ülkenin topal işleyen hukukunun bir parçası olmazsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu