Maltepe'deki çöp rezaleti için istenen yardıma İBB'den şoke eden yanıt

CHP'li Maltepe Belediyesi'nde başlayan grev sonrası ilçede sokaklarda çöp yığınları oluştu, İBB'nin duruma neden müdahale etmediği ise merak konusu oldu. Vatandaşların ulaştığı Beyaz Masa'dan yapılan açıklamada; ilçenin Maltepe Belediyesi'nin yükümlülüğünde olduğu, yasal mevzuattan dolayı İBB'nin hizmet veremediği belirtildi. CHP'li iki belediyenin topu birbirine atması ise tepkileri çığ gibi yükseltti.

GİRİŞ 26.02.2021 12:32 GÜNCELLEME 26.02.2021 14:14
Bu Habere 327 Yorum Yapılmış

DİSK'e bağlı Genel-İş ile CHP'li Maltepe Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alınmıştı. İlçede grevin etkileri özellikle temizlik hizmetlerinde hissedildi, sokaklarda toplanmayan çöpler birikmeye başladı. Grev kararının yarattığı sorunlar, vatandaşın günlük yaşamında sıkıntılar yaratmaya devam ederken, bu duruma İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin neden müdahale etmediği ise merak konusu oldu.

İstanbul Maltepe sokaklarında çöp dağları yükselmeye başladı!

CHP'Lİ İBB SUÇU CHP'Lİ MALTEPE BELEDİYESİ'NE ATTI

Maltepe'de biriken çöpler nedeniyle CHP'li İBB'nin destek hattı Beyaz Masa'yı arayıp şikayette bulunan ilçe sakinleri, beklediği cevabı alamadı. Beyaz Masa hattından yapılan açıklamada, ilçenin CHP'li Maltepe Belediyesi'nin yükümlülüğünde olduğu, bu nedenle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin herhangi bir müdahalede bulunmasının yasak olduğu belirtildi. 

CHP'li belediyelerde isyan büyüyor: Dün Maltepe bugün Kartal Belediyesi'ndeki işçiler grevde

TOPLUM SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

İşçilerin grevi dördüncü günde devam ederken Maltepe'nin birçok mahallesinde çöpler konteynerlerden taşarak yollara saçıldı. Alınan grev kararı sonrası en büyük mağduriyeti yaşayanlar ise ilçe sakinleri oldu. Konteyner kenarlarında biriken çöpler ise; salgınla boğuştuğumuz şu günlerde toplum sağlığını tehdit eden önemli bir sorun haline dönüştü.

Maltepe'den gelen görüntüler endişe yaratıyor;

YORUMLAR 327
  • Ümit ÇUBUK 3 yıl önce Şikayet Et
    Gelmişler CeHaPe zihniyeti diyorlar. Güzel kardeşlerim bu sabah belediyeye ait araçlarla çöp toplanmaya gelindi ancak grevde olan diğer insanlar müdahele edip yollandı. Temizliğe engel olan insanlar istedikleri maaşı almak için eşkiyalık yapıyorlar. Topunu işten çıkartacaksın yerine başka elaman alacaksın. Ama nerde bu sefer CeHaPe zihniyeti kendine karşı olanları çıkarrtı diyecekler. İçinizde bir tutam Allah sevgisi varsa maaşı kabul edersiniz hee etmezseniz de kapı orada. Yerinizde çalışmak için can atan birsürü insan var emin olabilirsiniz. Bu arada Parti tutmuyorum Ekrem İmamoğlu nun "hdp" seviciliği başlı başına karaktersizlik ama bu durumla onun hiçbir alakası yok.
    Cevapla
  • ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Peki neden ak partili belediyelerde böyle sorunlar olmuyor.
    Cevapla
  • Ordulu 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım bu CHP zihniyeti ni ıslah et.dusmanlarimiza ve bunların işbirlikçileri CHP ye fırsat verme.amin
    Cevapla
  • Baksen 3 yıl önce Şikayet Et
    hiçmi kafanız çalışmıyor madem almıyorlar çöpleri sizde yakın gitsin kurtulmuş olursunuz ha layık olduğunuz hayatıda siz seçtiniz ama bana göre siz bu yapılanları hiç hak etmiyorsunuz adam gibi düşünürsen insan olmayı öğrenirsin yok farklı hayat düşünürsen sana yapılanlarada razı olacaksın istesende istemesende.........
    Cevapla
  • durum bu 3 yıl önce Şikayet Et
    herkes hakettigini yasar. oy verenler çöpe razı olacaklar.
    Cevapla
  • Bir CHP klasiği 3 yıl önce Şikayet Et
    ÇÖP, SU sorunu tescilli bir CHP klasiğidir, sicillerine geçmiştir, adamlar bununla akla geliyor..Herhalde durup dururken bu imajları ortaya çıkmadı, onların dönemi böyleydi..Ne diyelim o dönemleri yaşamayanlara anlatamadık bunları illa burnumuz bir çöpe batsın dediler, ahanda size chp hizmeti, hele durun bu daha başlangıç, CHP nin hizmetinde sınır olmadığını yeni jenerasyonlar ve unutan eskiler tekrar görecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!