Hafta içi sokağa çıkma yasağı kalktı mı? Akşam 9'dan sonra dışarı çıkmak serbest mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yasaklar ve kısıtlamalar için Mart ayını işaret etmişti. 81 ilde uygulanan hafta içi akşam 9'dan sonra sokağa çıkma yasağının ne zaman kalkacağı ise büyük merak konusu oldu. Kabine toplantısına kısa bir süre kala çalışmanın detayları belli oldu. Peki hafta içi sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte koronavirüs kısıtlamaları ile ilgili tüm gelişmeler...

Hafta içi sokağa çıkma yasağı kalktı mı? Akşam 9'dan sonra dışarı çıkmak serbest mi?
Hafta içi sokağa çıkma yasağı kalktı mı? Akşam 9'dan sonra dışarı çıkmak serbest mi?
GİRİŞ 01.03.2021 10:10 GÜNCELLEME 01.03.2021 10:11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda verdiği karar göre "Sokağa Çıkma Kısıtlamaları" konulu genelge kapsamında, yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi saat 21.00-05.00, hafta sonu cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını belirtmişt. 81 ilin beklediği gün geldi çattı. 'Yerinde karar’ döneminin ilk kabine toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Toplantıda risk durumuna göre lokantaların açılmasından yüz yüze eğitime, hafta sonu yasaklarından hafta içi kısıtlama saatlerine kadar kademeli normalleşme takviminin detayları belirlenecek. Peki hafta içi akşam 9'dan sonra sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte çalışmanın detayları...

6-7 Mart hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Vaka sayılarına göre...

YASAKLAR NE ZAMAN BİTECEK?

Başkan Erdoğan; "Mart aşılamada çok büyük mesafe kat edeceğimiz bir ay olacaktır. İllerimizi Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak Mart ayı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz." İfadelerine yer verdi. Bakan Koca ise şunları söyledi: "Bazı illerimizde buna yönelik özel tedbir planlarımız var. Vaka sayılarındaki artış, bazı illerimizin diğerlerinden daha geç normalleşme sürecine geçmesine neden olabilecek."

Bilim Kurulu’nun kararları doğrultusunda bu kapsamda vaka sayısı bakımından düşük riskli iller grubunda yer alan Batman, Hakkari, Iğdır, Şırnak ve Muş, normalleşmeye en yakın şehirler olarak sıralanıyor.

Riskin düşük olduğu illerde bu hafta itibariyle lokanta, kafe ve restoranların tedbirli, mesafeli, sınırlı kapasite ve HES kodu şartıyla açılmasına dönük karar alınması planlanıyor. Söz konusu illerde hafta içi belli saatlerle, hafta sonu kısıtlamaların da esnetilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

20 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI, NE ZAMAN BİTECEK, BUGÜN BİTTİ Mİ?

Bugün Kabine Toplantısı yapılacak. Kabine Toplantısı kararları arasında 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için yeni kararlar verilirse haberimizin içeriğinde yer vereceğiz.

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ

20 yaş altı vatandaşlar gün içinde 13:00-16:00 saatleri arasında dışarıya çıkabiliyor. Diğer kalan saatlerde ise sokağa çıkmak yasak.

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ

65 yaş üstü vatandaşlar gün içinde 10:00-13:00 saatleri arasında dışarıya çıkabilir. Diğer kalan saatlerde ise sokağa çıkma yasak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri