Prof. Mehmet Ceyhan bu kez koronavirüs değil, futbol konuştu: Pozisyona sitem etti!

Koronavirüsün hayatımıza girmesi ile tanımaya başladığımız ve ekranlarda topluma önemli bilgiler veren Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, ilk kez pandemi dışında bir konuda konuştu. Ceyhan dün Başkent'te oynanan Ankaragücü-Galatasaray karşılaşmasındaki penaltı pozisyonunu değerlendirdi.

Prof. Mehmet Ceyhan bu kez koronavirüs değil, futbol konuştu: Pozisyona sitem etti!
Prof. Mehmet Ceyhan bu kez koronavirüs değil, futbol konuştu: Pozisyona sitem etti!
GİRİŞ 04.03.2021 10:11 GÜNCELLEME 04.03.2021 10:36
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Süper Lig'de dün gece Ankaragücü ile Galatasaray arasında oynanan maçın ilk yarısındaki penaltı tartışmalarına Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da dahil oldu.

Sosyal medya hesabı üzerinden pozisyon ile alakalı anket düzenleyen Spor Spikeri Ersin Düzen'e cevap veren Ceyhan, "Yıllardır aynı pozisyona penaltı çalınırken hiç kimsenin sesi çıkmadı. GS aleyhine olunca niye penaltı verildi denmesi en hafif deyimiyle ayıp oluyor" ifadelerini kullandı.

Karşılaşmanın ilk yarısının son dakikasında Arda Turan topu uzaklaştırmak isterken, maçın hakemi Halil Umut Meler, penaltı noktasını gösterdi. Meler, Arda Turan'ı topa eliyle dokunduğu gerekçesiyle penaltı kararı verdiğini dile getirdi.

SPOR SPİKERİ ERSİN DÜZEN ANKET YAPINCA...

Karşılaşmanın ardından TRT sunucusu ve spor spikeri Ersin Düzen'in sosyal medya Twitter hesabından söz konusu penaltı ile ilgili anket yaptı. Düzen'in penaltı, penaltı değil, kararsızım şıklarıyla sunduğu ankete Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan sitem geldi.

Galatasaray'a Ankaragücü dur dedi!

PROF. CEYHAN: EN HAFİF DEYİMLE AYIP OLUYOR

Koronavirüs sürecinde verdiği bilgilerle kamuoyunu aydınlatan bilim insanı Prof. Mehmet Ceyhan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Yıllardır aynı pozisyona penaltı çalınırken hiç kimsenin sesi çıkmadı. GS aleyhine olunca niye penaltı verildi denmesi en hafif deyimiyle ayıp oluyor.

RIDVAN DİLMEN VE DENİZ ÇOBAN'IN YORUMLARI

Rıdvan Dilmen: (Eski milli futbolcu-spor yorumcusu) Arda Turan'ın eli açık olduğu için penaltı verdi. Ele çarpma var. Hep söylerim forvet oyuncuları penaltı yaptırır

Deniz Çoban: (Eski hakem) Arda Turan'ın eli doğal konumda. Vücudu doğal konumda mı? Elini toptan kaçırma vakti var mı? Bu soruları sormalıyız. Arda'nın dizinden sekiyor, elini kaçırma şansı yok. Arda için beklenmeyen top, bu temas kaçınılmaz.

YORUMLAR 35
  • Mceyhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ozaman futbol oyun kuralı derki savunma oyuncusunun kolları vücuduyla birleşik yada ceza sahası içinde kollarını acmayarak eller sırt bolgesinde mücadele edecek denilmektedir.penalti kararı doğru.kuRala göre
    Cevapla
  • ALP ARSLAN 3 yıl önce Şikayet Et
    AkaraGücü-8, GalataSaray-0 olmalıydı ÖYLE ANLAŞMAMIŞLARMIYDI??? Tarih Tersine Dönüp.
    Cevapla
  • Eziksaray 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence eksik bile söylemiş hocamız, ele temas etmeden önce de ayak ile yapılan bir penaltı var yani pozisyonda iki tane penaltı var. Yazıklar olsun kendi fanatikliğine yenilip burada penaltıyı görmeyenlere, yazıklar olsun fanatizmin puhpuhladığı hakemsaraylılara.
    Cevapla
  • sendefanatiksin 3 yıl önce Şikayet Et
    Neredeyse butun spor yorumculari penalti degil dedi hakem ele penalti verdim demis. Ama pozisyonda sekip ele geliyor kurallarda sekip ele gelirse normal konumdaysa penalti yok diyor. 2 hafta once alanya macinda bariz kirmizi karti vermediler luyindamanin kasi acildi. Bu hafta siradan bir dirsekte ki bence en fazla sari kart verilir direk kirmizi cikardi. Gsye karsi cok sorunlu kararlar veriliyor. Ligde bir standart yok suan savunuyorsun ama haftaya sende aglarsin.
    Cevapla
  • Namyelüs 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu memlekette 3 büyükler için başka diğer takımlar için başka kurallar vardır.Bunu öğrenemeyen 3 büyük takım taraftarları yüzünden işler bir türlü düzelmiyor.
    Cevapla
  • İsimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi ihtisas alanınla meşgul olsaydın daha iyi olurdu hocam be
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu