20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı saatleri neler? Hangi illerde yasak kalktı?

Normalleşme süreci ile birlikte 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma yasağı düşük ve orta riskli illerde kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli sınıftaki illerde ise sokağa çıkma süresi uzatıldı. Peki hangi illerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar saat kaçta sokağa çıkabilecek?

20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı saatleri neler? Hangi illerde yasak kalktı?
20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı saatleri neler? Hangi illerde yasak kalktı?
GİRİŞ 05.03.2021 15:34 GÜNCELLEME 05.03.2021 15:35

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede, illerin risk durumuna göre 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı uygulamasında değişikliğe gidildiği ve kısıtlamanın bazı illerde kaldırıldığı ifade edildi. Hafta içi 21.00-05.00 saatleri arasında tüm Türkiye'de sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı hatırlatılan genelgede düşük ve orta riskli illerde yasak kaldırıldı. Yüksek ve çok yüksek riskli sınıftaki illerde ise sokağa çıkma süresi uzatıldı. Çok yüksek riskli iller arasında Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne de bulunuyor.

20 YAŞ ALTI ve 65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ 

  • Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00 - 14.00 saatleri arasında, 

  • Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde 20 yaş altı çocuklar ve gençler ise 14.00 - 18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

BAKAN KOCA AÇIKLADI

İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşecegiz.

TÜRKİYE RİSK HARİTASI

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER

Haritaya göre Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır düşük riskli (mavi) iller kategorisinde yer aldı.

ORTA RİSKLİ İLLER

Ankara'nın yanı sıra, Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bayburt, Erzurum ve Kars orta riskli (sarı) grupta yer aldı.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER

İstanbul ve İzmir'in yanı sıra, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Muğla, Antalya, Kütahya, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karaman, Mersin, Niğde, Kırıkkale, Kayseri, Kilis, Artvin ve Ardahan yüksek riskli (turuncu) iller oldu.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER

Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman ise çok yüksek riskli (kırmızı) iller olarak belirlendi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak