Son Dakika... Tatvan'da askeri helikopter düştü: 11 şehidimiz var

Son Dakika haberi; Milli Savunma Bakanlığı Bingöl'den kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğradığını, 11 askerimizin şehit olduğunu, 2 askerimizin de yaralandığı açıkladı. Başkan Erdoğan olayla ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan bilgi aldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki heyet Elazığ’a geldi.

GİRİŞ 04.03.2021 21:45 GÜNCELLEME 05.03.2021 11:22
Bu Habere 233 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı'dan kaza ile ilgili ilk açıklama şu şekilde: Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiştir.   

Tatvan'da askeri helikopter düştü

İHA, CN-235 UÇAĞI VE BİR HELİKOPTER İLE DERHAL ARAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına derhal başlanmıştır.

Korgeneral Osman Erbaş düşen helikopterde şehit oldu

Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 9’unun şehit olduğu, 4 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı belirlenmiştir.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Dağların metrelerce karla kaplı olduğu bölgedeki çalışmalar zorlu şartlarda devam ederken, bölgeye çok sayıda asker sevk edildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR VE KOMUTANLAR ELAZIĞ’DA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki heyet Elazığ’a geldi.

Bingöl'den Bitlis'in Tatvan ilçesine gitmek üzere 13.35'te kalkan askeri helikopter düşmüş aralarında Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da bulunduğu 11 asker şehit olmuştu. Bunun üzerine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar uçakla Elazığ’a geldi. Bakan Akar’a, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ümit Dündar ile Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler eşlik etti.

“Başımız sağolsun” diyen Bakan Akar, daha sonra beraberindeki heyetle havalimanından çıkarak 8. Kolordu Komutanlığına geçti. Burada yapılacak değerlendirme sonrasında heyetin programının belli olacağı öğrenildi.

BAŞKAN ERDOĞAN BAKAN AKAR'DAN BİLGİ ALDI

Başkan Erdoğan, 9 askerin şehit olduğu, 4 askerin de yaralandığı olayla ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan bilgi aldı.

ŞEHİT SAYISI 11'E YÜKSELDİ

Milli Savunma Bakanlığı, Tatvan’daki helikopter kazasında yaralanan bir askerin daha şehit olduğunu, şehit sayısının 11'a yükseldiğini açıkladı.

Selçuk Bayraktar'dan duygulandıran 'Şehit Osman Paşa' paylaşımı

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ HAKAN GÜL’ÜN ACI HABERİ, MEMLEKETİ AMASYA'YA ULAŞTI

Tatvan'da kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül’ün (45) acı haberi, memleketi Amasya'ya ulaştı.

Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül

Bingöl'den Tatvan ilçesine gitmek üzere havalanan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu 11 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Şehitlerden Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül’ün, Amasya nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Evli olan Gül’ün acı haberi, memleketi Amasya'nın merkeze bağlı Doğantepe köyündeki ailesine ulaştı. Şehidin cenazesinin Amasya'da toprağa verileceği belirtildi.

ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ ŞÜKRÜ KARADİREK'İN AFYONKARAHİSAR'DAKİ AİLESİNE ŞEHADET HABERİ VERİLDİ

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki helikopter kazasında şehit düşen Helikopter Teknisyen Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek'in Afyonkarahisar'daki ailesine şehadet haberi verildi.

Helikopter Teknisyen Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek

Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Yasin Evcin, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Emre Öztürk, 29 yaşındaki Helikopter Teknisyen Kıdemli Astsubay Şükrü Karadirek'in şehadet haberini, Osmangazi Mahallesi'nde oturan baba İbrahim ve anne Şerife Karadirek'e ulaştırdı.

Şehidin evine ve evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

Şehit Karadirek'in evli ve 5 aylık oğlu olduğu bir hafta önce de ailesini ziyaret ettiği öğrenildi.

OĞLUNUN 40'NIN ÇIKTIĞINI SEVİNÇLE DUYURMUŞTU

Şehit Karadirek’in eşi Elif Karadirek ile yaklaşık 1,5 yıl önce evlendiği ve yaklaşık 3 ay önce baba olduğu öğrenildi. Oğlunun 40’nın çıktığını ise şehit Karadirek’in sosyal medyadan büyük bir sevinçle paylaştığı gözlendi. Şehidin cenaze töreninin yer ve zamanının yarın belli olacağı öğrenildi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 233
  • alis 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşallah. savaş uçaklarında fırlatma sistemi var acaba helikopterlerde öyle bir sistem yapılamazmı. düşünce kurtulma şansı neredeyse yok,bu vatan severler kolay yetişmiyor.Allah gani gani rahmet eylesin
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    İkinci Eşref Bitlis vakası mı diye düşünmeden edemiyorum bu ülke çok darbeler çok dukastler gördü teröre vurulan darbe mi birilerinin zoruna gitti biz Türk askeriyiz bu vatanın evlatlarıyız bir ölür bin diriliriz
    Cevapla
  • Yaşar Erdoğan 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah gani gani Rahmet eylesin bütün Şehitlerimize yarallılarımızada acil şifalar diliyorum
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Şehitlerimize Allah'tan rahmet tüm milletimize başsağlığı diliyorum.
    Cevapla
  • Yusuf.ir 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanlari cennet olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye