Helikopter kazasında şehit düşen uzman çavuşun vasiyeti yürek parçaladı

Bingöl'den Bitlis'e gitmek için havalan Cougar tipi helikopter, Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayarak düştü. 11 asker şehit olduğu, 2 askerin yaralı olduğu kazada şehit düşen Uzman Çavuş Tolga Demirci'nin Türkiye'nin yüreğini parçalayan vasiyeti ortaya çıktı. Demirci'nin ailesine, şehit olması halinde babasının Kayseri'deki mezarının yanına defnedilmek istediğini söylediği belirtildi.

GİRİŞ 05.03.2021 15:29 GÜNCELLEME 06.03.2021 10:33
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, dün Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Cougar tipi askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu Elazığ 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da aralarında bulunduğu 11 asker şehit oldu. Şehitlerden Piyade Uzman Çavuş Tolga Demirci'nin İzmir'in Gaziemir ilçesi Dokuz Eylül Mahallesi'nde yaşayan ailesinin evi ve bulunduğu sokak Türk bayrakları ile donatıldı. Bekar olan şehidin yakınları acı haber ile yıkıldı.

VASİYETİ ORTAYA ÇIKTI

Şehidin annesi ve kız kardeşi, cenaze için memleketleri Kayseri'ye giderken, ailenin komşusu Hüseyin Akyüz, "Şehidimiz, aslen Kayseriliydi ama burada annesi ve kız kardeşiyle yaşıyordu. 2 yıldır bu apartmanda oturuyorlardı. Esas görev yeri İzmir ancak Bingöl'e geçici görevle gitmişti. En son 3- 4 gün önce geldiğinde görüştüğümüzde, 'Göreve gidiyorum Hüseyin amca' dedi. Ben de 'Oğlum güle güle git, güle güle gel' dedim. Ara ara böyle görevlere gittiği olurdu. Babası çok önceden vefat etmiş. Şehidimiz, çok candan bir insandı. Kimseyi kırmazdı. Şehadet haberini aldığımızda yıkıldık. Ailesine, 'Şehit olursam beni babamın yanına gömün' diye vasiyet etmiş. Onlar da oraya gittiler" dedi.

Emine Yaver de "Çok üzüldük, acı haberi alınca beynimizden vurulmuşa döndük. Söylenecek bir şey yok, vatan sağ olsun" diye konuştu.

Solmaz Gökçen ise şehidi en son 2 gün önce gördüğünü ifade ederek, "Şehadet haberini öğrenince şok olduk. Oğlum da asker olduğu için çok etkilendim, kötü oldum" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 19
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Babanada şefaatci ol bize de inşAllah.
    Cevapla
  • A. K. 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim cennette cemaliyle şereflendirsin inşallah...Ailesine de sabırlar versin...
    Cevapla
  • Namik 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemin şehidide bitmez, haini de.
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 3 yıl önce Şikayet Et
    allahım ne kadar büyük acı Allah sena cennetin kapılarını açsın siz bu vatanın as evlatlarısınız sizin hakkınız ödenmez belki buna hainler demez ama türkiyenin sana herşeyi helal olsun
    Cevapla
  • sümbül 3 yıl önce Şikayet Et
    Şehitlerimeze Allah rahmet eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin