Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA), Mars'a gönderdiği uzay aracı Perseverance'in ilk test sürüşünü gerçekleştirdiği açıklandı. Keşif aracının test sürüşünde 33 dakikada 6 buçuk metre yol kat tetiği belirtildi. Mars'a gönderdiği keşif aracı Perseverance'ın test sürüşünü sosyal medyadan duyuran NASA, yaptığı fotoğraflı paylaşımda, "Harekete geçtim. Mars'ta ilk test sürüşünü yaptım. Gördükleriniz tekerlek izlerim. Bırakacak daha çok iz var" ifadelerini kullandı.

18 Şubat'ta Mars'a inişinden sonra ilk yolculuğunu gerçekleştiren Perseverance, test sürüşü sırasında yüzeye lastik izlerini bıraktı. Keşif aracı 4 metrelik bir mesafe yol aldıktan sonra 150 derecelik bir dönüş gerçekleştirerek ardından 2 buçuk metre daha ileri hareket etti. NASA'nın Güney Kaliforniya'daki mühendisi Anais Zarifian, test sürüşünün "mükemmel" bir şekilde gerçekleştiğini belirterek, "Sürüş sistemimizin iyi çalıştığından eminiz" dedi.

Mars'ta antik bir yaşamın izlerini aramak ve insanlı yolculuğun yollarını bulmak için 30 Temmuz'da Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonundan yola çıkan Perseverance'in keşif faaliyeti için Mars'ta 2 yıl kalması planlanıyor.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • muhasebeci 06.03.2021 21:36
    kendi dünyasında ki açları doyuramayan insanlığın nereye gittiği belli
  • Salih 06.03.2021 20:23
    Uzaya , uzay aracı gönderiyor,iletişim kuruyor,uydular aracılığı ile internet frekans ve veri akışı sağlıyorsun,koca roket gönderiyorsunda yanında bir drone,iha miha gönderemeyip görüntü alamıyorsun,gora bile daha güzel senaryo en azından komik.
  • Cemşit 06.03.2021 17:41
    az kalsın inanacağız bir bayrak dikin şöyle rüzgarlı bir havada :D ha bu arada mars da ortalama sıcaklık -60 derece olması gerekir biraz destekli videolar çekin.
  • Hsnej 06.03.2021 16:00
    Ilk indiğinde de tekerlek izi vardı 30 metre kadar. O neydi.