Başkent Kulisi'nde müjdeler peş peşe sıralandı

Son dakika haberi: Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Büyükkılıç, pandemi döneminde Kayseri'de yapılan çalışmalar ve bundan sonraki süreçte Kayseri'ye kazandırılacak yeni projeler hakkında bilgi verdi.

Başkent Kulisi'nde müjdeler peş peşe sıralandı
Başkent Kulisi'nde müjdeler peş peşe sıralandı
GİRİŞ 07.03.2021 12:32 GÜNCELLEME 13.03.2021 15:43
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Başkent Kulisi programının bu haftaki konuğu Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı. Büyükkılıç, Kayseri'de hayata geçirilecek projeleri anlattı.

Memduh Büyükkılıç'ın açıklamalarından satır başları:

PANDEMİ DÖNEMİ

11 Mart 2020'den bu yana Türkiye'yi de ilgilendiren bir pandemi dönemini yaşıyoruz. Kayseri'deki şehir hastanesinin kıymeti bu dönemde daha da iyi anlaşıldı. Erciyes Ünivesitesi Tıp Fakültesi gibi bir değer de olunca bir bakıma bizleri sıkıntıya sokmadı. 

Bu dönemde filyasyon çalışmaları, hastaneler için araç gereç çalışmaları gibi bütün bu süreçlere her türlü lojistik desteğimizi verdik. Maskeyi de kendimiz hem ürettik hem de ücretsiz bir şekilde dağıttık. Yerel yönetimlere de destek verdik ve onların destekleriyle de daha güçlendik. Toplu ulaşımda ayakta yolcu almama uygulamasını ilk biz uyguladık. Seferlerimizi azaltmadık. Sağlık çalışanlarımıza ücretsiz ulaşım imkanı sağladık. HES kodu uygulamasını başlatalı 4 ay oldu. 

Şu anda maalesef turuncu kategorideyiz. Aile ve akraba ziyaretleri filyasyon ekipleri tarafından inceleniyor. Daha dikkatli olmamız gerekiyor. Şimdi bu rahatlamayı bir kanıksama, boşvermişlik, bana bir şey olmaz düşüncesiyle davranma gözüyle görmememiz gerekiyor. Bu rahatlamalar bizi aldatmasın, gereksiz yerde kalabalıklarda bulunmayalım. 

ERCİYES

Bizim 160 tane kar üretme makinamız var. Yazın da kayak yapma imkanı sağlıyoruz. Erciyes'te kayak hiç bitmez. Yapacağımız çalışmalarla sporun her dalında bir etkinlik merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. İklimlerdeki değişikliklerden kaynaklı olarak Temmuz ve Ağustos'ta Erciyes'te kar kalmamaya başlıyor. Mimar Sinan'a ilham olmuş, Süleymaniye'deki kubbeleri de Erciyes'e benzettiği söylenir.

Yurt dışından sporcular geliyor. Geçen sene 30 bin civarı charter seferleri ile gelen oldu. Bu yıl hedefimiz 50 bindi ancak pandemi buna engel oldu. Son süreçte balon turizmini de başlatmıştık ancak pandemiden dolayı ara verildi.

50 ülkeye rahatlıkla ulaşabileceğiniz bir hava ulaşımı merkezi olarak görülüyoruz. Havaalanına indikten sonra 20-25 dakika süre içerisinde Erciyes'e ulaşma imkanı bulunuyor. Kayseri büyükşehirlerin konforunu yaşatıyor ancak sıkıntısını yaşatmıyor. 

HIZLI TREN

Kayseri'ye hızlı tren beklentisi var. AK Parti döneminde eğitimde, ulaşımda, sağlıkta çok büyük hizmetler yapıldı. Artık beklenti de yükseldi. Sayın Cumhurbaşkanımız da ayrı bir Kayseri sevgisi var. Cumhurbaşkanımız bu hizmetle bizi buluşturur. Ben de buradan böyle bir temenni de bulunuyorum.

GASTRONOMİ

Gastronomide de Kayseri yol haritasını çizmeye başladı. Cumhurbaşkanımızın adını taşıyan Mutfak sanatları merkezini hizmete sunacağız. Projesini hazırladık, inşallah bu sene başlayacağız.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MİLLET BAHÇESİ

1 milyon 260 bin metrekarelik Türkiye'nin en büyük millet bahçesi projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2 yıl içerisinde yapılacak. 

İhracat ve üretimde bir atılım söz konusu. Her türlü çalışmalarda biz de varız mantığı içerisinde destek oluyoruz.

YORUMLAR 76
  • Soner 3 yıl önce Şikayet Et
    Kayseri'nin göbeğinde Suriyeliler yaşıyor Kılıçaslan Mh kentsel dönüşüm bekliyoruz sayın baskan
    Cevapla
  • Amele 3 yıl önce Şikayet Et
    Gazı Osman Yavuzlar kentsel dönüşüm dedınız 30 sene geçti halen virane mahle be
    Cevapla
  • Mahalle sakinleri 3 yıl önce Şikayet Et
    Argincik mahallesine hicbir calisma yapilmiyor kentsel dönüşüm hala gelmedi
    Cevapla
  • Şakir 3 yıl önce Şikayet Et
    Hızlı tren hani nerede yıllardır söyleniyor
    Cevapla
  • ibrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Kartal kavşağı da çok problemli 50m arayla 2 ışık ta bekliyoruz. Ayrıca kartal caddesini organize trafiği kilitliyor sabah ve akşam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması