Tam kapanma ilk kez Aksaray'da uygulanıyor: Bakkal ve manavlar da kapalı

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı haritaya göre, çok yüksek riskli il olarak kırmızı kategoride bulunan Aksaray'da, bugün sokağa çıkma kısıtlamasında bakkal ve manavlar da kapatıldı. Tam kapanmanın uygulandığı kentte sadece süt üreticileri, sütlerin günlük toplanması gerektiği için seyreltilmiş şekilde çıkabilecek.

GİRİŞ 07.03.2021 12:23 GÜNCELLEME 07.03.2021 12:24
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Kırmızı kategorideki Aksaray'da dün saat 21.00'de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması yarın saat 05.00'a kadar devam edecek. Kentte diğer illerden farklı olarak tam kapanma uygulaması yapılıyor.  Bakkal ve manavlar dahil kapatıldı.  Kısıtlamalara uyulurken, polis de kentin farklı noktalarında kontrol noktaları oluşturdu. Sağlık Bakanlığı'nın dün yaptığı açıklamada Aksaray'daki vaka sayısı 123,08’den 140,89’a yükseldi.



Vali Hamza Aydoğdu, hafta içi denetimler sırasında yaptığı açıklamada, ''Pazar günü istisnalar da ortadan kaldırılarak sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Hiçbir şekilde, hiçbir vatandaşımız sokağa çıkmayacak. Bakkallar, manavlar, parklar dahil olmak üzere her yer kapalı olacak '' dedi. 

'VİRÜS STARTTA BEKLİYOR' 

MADDE MADDE YENİ NORMALLEŞME DÖNEMİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni normalleşme döneminin tüm detayları: 

  • Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. 
  • Ülkemizin tamamında süren akşam 21 ile sabah 5 arasındaki sokağa çıkma kısıtlaması ise sürecek. 
  • Okullar Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında ilkokullarda 8. ve 12. sınıflarda eğitim-öğretime açılacak. 
  • Düşük ve orta riskli illerde diğer kademelerde de eğitim öğretime başlanacak. Yüksek ve çok riskli illerde ise sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak. 
  • Restoran, kafeterya, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 7 ile akşam 19.00 arasında yüzde 50 kapasiteyle sürdürebileceklerdir. 
  • Halı saha, yüzme havuzu gibi tesisler düşük riskli illerde sabah 9 ile akşam 19.00 arasında faaliyet gösterecekler. 
  • Kamunun çalışma saatleri tüm illerde normale dönecek. 
  • Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarla ilgili düzenleme düşük ve orta riskli illerde kaldırıldı, yüksek ve çok riskli illerde ise sokağa çıkma süresi artırılacak. 
  • Nikah gibi merasimler düşük ve orta riskli illerde 100, yüksek ve çok yüksek riskli illerde 50 kişiyle sınırlı olarak yapılacak. 

İNTERAKTİF HARİTA | 81 İLİN RİSK DURUMU

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 33
  • Tam kapan 3 yıl önce Şikayet Et
    Tam kapanmanin faydası olursa çok yüksek riskli illerde pazar günleri tam kapanma uygularız.
    Cevapla
  • Almanya 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya standarti.. Almanya'da pazar günleri Heryer senelerdir kapalı. Niçin pazar kapatıyorlar.. Cuma günü olması lazım. Cuma bizim tatil günümüz olması lazım.. Pazara tatbikat yaptiriliyoruz. Biz halen uyuyalım..
    Cevapla
  • Dahi 3 yıl önce Şikayet Et
    Tam yasak olan illerde olum oranı artar.
    Cevapla
  • Kartal 3 yıl önce Şikayet Et
    Seçim yatırımı il olan Aksaray ilçe nüfusu kadar insan vardır bu bir.kalabalık olmadığı İçin kapatılmamalı sürü bağışıklığı yoluna gidilmelidir.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Kısıtlamalarla, Yasaklarla, Tam Kapanma ile bu Virüs önlenmez! Tek Çözümü Aşı.. Herkes Aşı olana kadar Maske Mesafeye devam.Sonrası illede Aşı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!