Diyanet İşleri Başkanlığı açıkladı: Umre ziyaretleri başlayacak mı?

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, "2020 hac ibadeti Kovid-19 salgını nedeniyle yapılamadığı için adayların kura ve kayıt hakları 2021 için de devam etmektedir. Suudi Arabistan'ın normalleşme sürecini Ramazan Bayramı sonrasına ertelemesi nedeniyle ülkemizden umre ziyaretleri yapılamayacaktır" denildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı açıkladı: Umre ziyaretleri başlayacak mı?
Diyanet İşleri Başkanlığı açıkladı: Umre ziyaretleri başlayacak mı?
GİRİŞ 09.03.2021 11:17 GÜNCELLEME 12.03.2021 09:45
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte 'umre ziyaretleri başlayacak mı' sorusu merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı beklenen açıklamayı yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan son dakika açıklama şöyle: 

2021 yılı hac ve umre ibadetleriyle ilgili vatandaşlarımızdan gelen yoğun sorular üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

2020 yılı hac ibadeti Kovid-19 salgını nedeniyle yapılamadığı için hacı adaylarının kura ve kayıt hakları 2021 yılı için de devam etmektedir.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı ile 2021 yılı hac ibadetine ilişkin görüşmeler sürmektedir. Görüşmeler neticesinde alınacak kararlar kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Ayrıca Suudi Arabistan'ın normalleşme sürecini Ramazan Bayramı sonrasına ertelemesi nedeniyle ülkemizden umre ziyaretleri de yapılamayacaktır.

Vatandaşlarımız, hac ve umre hizmetleri ile ilgili 0 850 260 13 13 numara aracılığı ile İletişim Merkezimizden bilgi alabilirler. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Tavaf alanına girmeye çok az kişiye izin veriliyor. Bu şartlarda tavaf ve Umre ibadeti yapmak çok zor.
    Cevapla
  • Yeter 3 yıl önce Şikayet Et
    Gorun bakin insanlari herseyden sogutma politikasi devam ediyor. Plandemi yavas yavas ilerliyor bizim ilerilerde buna on ayak oluyor! Uyanin artik yeter be!
    Cevapla
  • Vatan sever 3 yıl önce Şikayet Et
    Pandemi öncesi ortalama 2000 usd olan umre fiyatları yoğun talebi fırsat bilerek 3 katı fiyat isteyecekler haberiniz olsun ey millet
    Cevapla
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Bazı aklıeveller ne derdi "araplara para kazandırıyoruz gitmeyip protesto yapalım diyenler. Size ne oldu? Ümre in ve hac, ın" ibaded olduğunu anladınızmı? Bakın arabistan iflas etmedi, hacılar gitmeyince, sizin tezlerini iflas etmiştir vesselam
    Cevapla
  • ÇERKEZOĞLU 3 yıl önce Şikayet Et
    Hac ve umre ibadettir,turistik bir seyahat değildir ,Mukaddes mekanlara ,beldelere yapılan hürmetsizliğin cezasını çekiyoruz ...tövbe edelim ,nedamet duyalım ,Allah eski günlerine kavuştursun ....
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Nereden biliyorsun turis olarak gittigini zan dan kaçının diyor yüce yaradan.
    Cevapla
  • M.hadi 3 yıl önce Şikayet Et
    Âmin çok özledik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak