Kandil'e yazılan örgüt raporları ele geçirildi: PKK'nın yazışma dili Türkçe

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK terör örgütünden kopmanın tarihin en yüksek seviyesinde olduğunu belirtti. 'Belki sizlerin bildiği ama kamuoyunun pek bilmediği bir şey anlatayım'' diyen Soylu, Kandil'e yazılan raporların ele geçirildiğini ve örgütün iç yazışma dilinin Türkçe olduğunu açıkladı.

Kandil'e yazılan örgüt raporları ele geçirildi: PKK'nın yazışma dili Türkçe
Kandil'e yazılan örgüt raporları ele geçirildi: PKK'nın yazışma dili Türkçe
GİRİŞ 09.03.2021 14:06 GÜNCELLEME 09.03.2021 14:11
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Özel Harekat Birim Amirleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. PKK terör örgütünün eylem kabiliyetinin artık sınırlı hale geldiğini belirten Soylu, örgüte katılımın tarihin en güçsüz seviyesinde olduğunu söyledi.

Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: 

"PKK'yı hiç bir zaman yalnız bırakmadılar. Batılı ülkelerdeki bazı mahfiller PKK'nın diyasporası haline gelmiştir.15 Temmuz öncesi karşılıklı anlaşmalar, destek olmaları, uluslararası mahfillerde gözümüzün önünde kol kola girmeleri en net göstergelerinden biridir. Kirli planların karşısında Türkiye olarak biz şunu yaptık. Birileri istedikleri kadar konuşsunlar. Netice ortadadır. Bugün PKK'nın içerde eylem kabiliyeti sınırlıdır.

Örgüte katılım tarihin en güçsüz seviyesindedir. Örgütten kopma da tarihin en yüksek seviyesindedir. 2019'da PKK'ya 132 kişi katılmıştır, 2020'de 53 oldu. 2021'de şu ana kadar 2 kişidir. 2020'de ikna ile teslim sayımız 243'tür. İddialı bir şey söylemek isterim. 90'lı yılların Türkiye'sinde hele ki bu coğrafyada bu noktaya gelmek dünyada başka bir liderin harcı değildir.

Demirtaş'ın dağdaki kardeşi Nurettin Demirtaş'tan Diyarbakır ailelerine skandal tehdit

"BİZE PKK'YI ANLATMAK İSTEYENLER GİTSİNLER EVLAT NÖBETİ TUTAN AİLELERE ANLATSINLAR"

Zaman zaman arkadaşlarımız bana Jandarma ve Özel Harekatçı gençlerimizin sosyal medyadaki paylaşımlarından örnekler getiriyorlar. Oradaki bağlılığı, ülkelerine olan sevdalarını gördükçe bu teşkilatın nasıl hamurunun yoğrulduğunu görüyoruz. Dünyada sadece 3 ülkede bulunan Sanal Taktik Eğitim Merkezi'ni (SATEM) faaliyete geçirdik.

Darbe girişimi esnasında hasar gören hizmet binasının yenileri yapılarak o ihanetin fiziki izlerini sildik. Terörle mücadelede bu arkadaşlarımızın kafası nettir. Çizgileri, hukukin içinde kalma iradeleri nettir ve sağlamdır

. PKK'ya, FETÖ'ye, DEAŞ'a, sol terör örgütlerine bakışımız nettir. Kafa karışıklığına fırsat vermemek gerekir. Sahada kazandığımızı masada harcamak isteyenlere de fırsat vermemek lazımdır. Bize PKK'yı anlatmak isteyenler gitsinler Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan ailelere anlatsınlar.

"PKK'NIN İÇ YAZIŞMA DİLİ TÜRKÇE"

Belki sizlerin bildiği ama kamuoyunun pek bilmediği bir şey anlatayım. Terör örgütü PKK'nın iç yazışma dili Türkçedir. Geçtiğimiz günlerde Kandil'e yazılan raporları ele geçirdiler. Sayfalarca yazmışlar, el yazısıyla. Bir tane karalama yok sayfalarca yazıda.

Bu örgüt ve onların aracıları evlat nöbeti tutan o anne babaların öğretmen, mühendis olacak çocuklarını kaçırdılar. Gencine uyuşturucu sattılar, aslan gibi askerini şehit ettiler. Onun için bizim bu meselede kafamız karışık değildir. Sosyal medya hezeyanlarına kapılıp da kimse bu örgüte sempati ile bakmasın. Tüm terör örgütlerine PKK'dan DEAŞ'a kafasını ezeceğinizi biliyoruz. Gün bugündür. Zaman bu zamandır. Fırsat bu fırsattır. Gelecek nesillerimize terörün bir miktarını bile bırakmamak sizin ahdiniz, namusunuz ve sizin sözünüzdür."

İmamoğlu'nun paylaşımıyla ilgili dikkat çeken sözler: Doğruyu söylüyor!

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 18
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Sonuna kadar yanındayız sayın bakanım, hürmetler.
    Cevapla
  • Memo 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim için pkk neyse İmamoğlu. Kılıçtaroglu ve başkaları benim için aynısıdır, vatan bölmeye çalışmak, benim için idamdır, bu babam bile olsa
    Cevapla
  • hacı emmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada özellikle belçika ve almanya ve de diğer ülkelerde pkk adına farklı isimlerde dernekler açılmıştır. tüm abrupada ki kürtler buraya çoğunluğu aidat öder ve sempatizan ayni zamanda pkk ya elaman sağlarlar. Türkiye'den avrupaya getirme vaadiyle terörist edinirler.
    Cevapla
  • Doğru ol 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm dimiyecen çoğunluk ta
    Cevapla
  • Mustafa Sabri ERTUĞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatanımı parçalayıp bölmek isteyen Azgın kuduz köpeklere yuh olsun Türk’e nefret duyguları besleyen Bir kez değil milyon kere kahrolsun
    Cevapla
  • yaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Kürtçe üzerinde ne Osmanlı ne de cumhuriyet döneminde baskı olmadı. Anadili kürtçe olan kürtler zaten dilini annesinden öğreniyordu. Kürtçe konuşamayanlar ve şikayet edenler doğuda yaşadığı için özellekle ailede bir kürt gelin varsa büyükannelerden biri kürtse kendilerini kürt zanneden türkmen aşiretlerdir. Pkk türkü türke kırdırmaya çalışıyor.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    İlaveten ;Kürtçeyi genellikle ana-kız öğrenir mecburen. Çünkü evdeler çoğunlukla başka da bir irtibatları yok. Ancak erkekler hep dışarda olduklarından kürtçeleri kadınlar kadar ileri değildir hatta çoğu unutmuştur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak