Edirne'de iki caddeye girişler bariyerlerle kapatıldı

Türkiye risk haritasına göre 'çok riskli' iller arasında bulunan Edirne'de, yoğunluk yaşanan cadde ve sokakların girişlerine sınırlama getirildi. Polis ekipleri, cadde ve sokakların girişlerini demir bariyerlerle kapatırken, kentte çay ocaklarının faaliyetleri de 2 hafta süreyle durduruldu.

Edirne'de iki caddeye girişler bariyerlerle kapatıldı
Edirne'de iki caddeye girişler bariyerlerle kapatıldı
GİRİŞ 09.03.2021 13:42 GÜNCELLEME 09.03.2021 13:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı corona virüs risk haritasında Edirne, 'çok yüksek risk' ile 'kırmızı' renkte yer aldı. Kentte, 100 bin nüfusa karşılık gelen koronavirüs vaka sayısı, 2 Mart'ta 107,43 iken son açıklanan haritada 180,01'e yükseldi. Vaka sayısı artan iller arasında ilk 5 sırada bulunan Edirne'de, İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni tedbirler aldı.
 

Türkiye'de bir ilk: İş yerlerine HES kodu ile girilecek!


Kent merkezinde bulunan ve trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi ile Çilingirler Caddesi'ne girişlere sınırlama getirildi. Bu caddelerin bazı ara sokaklara girişleri ise tamamen kapatıldı. Polis ekipleri, sınırlama getirilen caddelerin girişlerini demir bariyerlerle kapattı. Tedbirler kapsamında Saraçlar Caddesi'nin 4 metrekareye 1 kişi olarak sınırlandırıldığı belirtildi. Girişlerini kısıtlama getirilen caddelere girişlerde HES kodu uygulaması getirileceği de kaydedildi.



Polis ekipleri sık sık anonslar yaparak vatandaşları alınan tedbirlere uymaları yönünde uyardı. Anonslarda, "Koronavirüs salgınıyla mücadelede kontrollü sosyal hayat dönemindeyiz. Lütfen, rehavete kapılmayalım, tedbiri elden bırakmayalım. Maske takmaya, sosyal mesafe kurallarına uymaya dikkat edelim" denildi.

Tedbirler kapsamında Edirne'de çay ocaklarının faaliyetleri de geçici olarak durduruldu. Kararla, çay ocakları bugünden itibaren 2 hafta süreyle faaliyetlerine ara verecek. Alınan karar, Edirne Kahveciler Odası tarafından üyelerine duyuruldu.

YORUMLAR 2
  • ırma 3 yıl önce Şikayet Et
    bu milletin pisikolojisini bozdunuz yok yasak yok kural yok bilmemne iş çığrından çıktı sorumlusu kim kimden hesap sorucaz
    Cevapla
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    Toptancı uygulamalara son verin. Kontrollerde baktınız adamın kahvehanesi çay ocağı tıklım tılım ,hemen cezayı basın mühürleyin iki haftalığına bu ders olsun, bir dahaki açıldığında mecbur dikkat eder. Kurallara uyanın ne suçu var, böyle yaparken kurunun yanında yaşı da yakıyorsunuz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi