CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 10 milyon işsizin olduğunu belirtip "Her muhtarlığa bir özel kalem müdürü atanırsa mesele biter" diyerek çözüm önerisi sundu. Kılıçdaroğlu'nun bu önerisi sosyal medyada alay konusu oldu.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Manisa’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilde düzenlenen programda muhtarlarla buluştu. Türkiye'deki işsizlik sorununu da muhtarlar üzerinden çözüleceğini iddia eden Kılıçdaroğlu, her muhtarlığa bir kişi özel kalem müdürü olarak atanırsa meselenin biteceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı;

"NEDEN YARDIMCINIZ YOK"

"Birçok işi kendi başınıza yapmaya çalışıyorsunuz. Neden bir yardımcınız yok, milletvekillerinin 3 tane danışmanı var. Belediye başkanlarımızın özel kalem müdürleri ve altta çalışan bir kadrosu var. Muhtarlar için bari yanına bir kişi verin. 10 milyon işsizimiz var. Her muhtarlığa bir kişi, özel kalem müdürü olarak atanırsa mesele biter. Siz kazanamadığınız zaman, başka biri muhtar olduğu zaman muhtarlıktaki düşüncenin ve bürokrasinin sürdürülmesi açısından böyle bir kişiye ihtiyaç var.

"SÖYLEDİKLERİM HAYAL DEĞİL"

Oradaki kişi, yeni muhtar seçilip geldiği zaman eski muhtar zamanında şu dosyalar, şu sorunlar vardı diye anlatacak. Bu söylediklerim hayal değil, olması gereken."

Yorumlar 184 Yorum Var
  • Serkan 31.03.2021 00:35
    YIL 2023 SEHİRLERDE BELDELERDE ARTIK MUHTARIN BİR İŞİ KALMADI.ÖNCEDEN İKAMETGAH, NÜFUS SURETİ ,GİBİ BELGELERİ MUHTARLIKTAN ÜCRET KARSILİĞI ALIYORDUK.ARTIK İNTERNET,VE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ NDEN ÜCRETSİZ ALIYORUZ.BİZ MUHTARLIKLARA GEREK DİYORUZ.ADAM BİDE YARDIMCI OLMASI GEREK VAR.DİYOR.MUHTARLAR SİNEK AVLIYOR.AKLA ZİYAN.BU ADAMIN PEŞİNDEN GİDENLERDEDE AKIL YoK.
  • Veli 15.03.2021 22:42
    Muhtar zaten bir halt etmiyor, köy muhtarı belki işe yarıyordur. Ülkemizde 10 milyon muhtar yok, yaklaşık 65 bin. Gerisi ne olacak?
  • mehmetm 15.03.2021 20:15
    On milyon işsiz. İşin saçmalığı bir tarafa bırakılırsa , Türkiye'de elli bin muhtarlık var. Düş elli bini kalır dokuz milyon dokuz yüz elli bin işsiz. Öneri , % 0,5 iş sahibi yapar. Hesap uzmanı olmak böyle bir şey. Pardon, bu hesap uzmanları hangi fakülteden mezun oluyor. ? Bu fakülteler Türkiye'de ise YÖK bunları hemen kapatsın.
  • Aziz 14.03.2021 20:13
    CHP içinde aklı başında biri yok mu yahu genel başkanım hesap yanlış bize gülüyorlar diye uyarsalar
  • Aziz 14.03.2021 20:03
    Teşekkürler bizi güldürdünüz
Daha fazla yorum görüntüle