14 Mart 2021 Pazar  ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK
Kurgu: Abdurrahman UNUTULMUŞ

Kim Jong-un, Biden'ın telefonlarına çıkmıyor

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin birden fazla diplomatik kanal üzerinden Şubat ayından beri Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a ve Pyongyang yönetimiyle temas kurmaya çalıştığı ancak Kuzey Kore’nin Biden’ı görmezden geldiği iddia edildi

Koronavirüs risk haritasında korkutan tablo

Türkiye genelinde vaka sayısı artışı nedeniyle korona risk haritasında sarı ve mavilerin illerin azalması, turuncuların kırmızıya dönmesi bekleniyor. Riskli iller arasında İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ ve Kocaeli başı çekiyor.

Bakan Kurum’dan kentsel dönüşüm müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal 7’de yayınlanan 'Başkent Kulusi' programında yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm kapsamında kendi evini yapmak isteyen vatandaşa verilen kredi limitinin 200 bin TL’ye çıkarıldığını, bu kredinin faizinde ise 400 baz puanlık indirime gidildiği müjdesini verdi.

 


Erdoğan'dan Suudi Arabistan'a 'Yunanistan' tepkisi

Suudi Arabistan'a ait 6 adet savaş uçağı, Yunanistan ile Doğu Akdeniz'de tatbikat yapmak için Girit Adası'na iniş yaptı. Erdoğan, Riyad yönetime tepki göstererek "Yunanistan'la ortak tatbikata girmesi bizi üzmüştür" demişti.
 

Danimarka'da alçak provokasyon

Danimarka'da ırkçı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, 10 gündür onlarca polis korumasında Kur'an'ı Kerim yakma provokasyonu yapıyor ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alıyor.


 

Putin duyurdu, Türkiye'de hazırlıklar başladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yurt dışında tatil yapmak isteyen Ruslar için kısıtlama getirmeyeceğini açıkladı.  Muğla'daki turizmciler 'Güvenli Turizm' için hazırlıklara başladı.
 

 


Fatih Terim'den imalı sözler

Belhanda'nın ayrılığıyla ilgili sorulara cevap veren Fatih Terim, "Galatasaray kültürüne yakışır şekilde yolcu ettik. Bu kulüp 2 sene üst üste şampiyon olmama rağmen beni de gönderdi." diyerek Ünal Aysal yönetimine gönderme yaptı.
 

 

Yorumlar 20 Yorum Var
  • Vatandaş 15.03.2021 09:23
    Şu Dünya, ın haline bakarmısınız , birisi Biden,nin telefonuna çıkmıyor, birisinde ayladır Biden,dan telefon bekliyor.
  • mehmet 15.03.2021 08:12
    yalan inanmayın,oyun yapıyorlar bakalım kimin başına çorap örecekler.abd nin oyuncağı bu çocuk.
  • Efe 15.03.2021 00:05
    Nükleer bomban varsa ne askere ne Baska sılaha ıhtıyacım var zaten kımse satasmazda bulasmazda
  • Tarık 15.03.2021 00:01
    İşte atom bombası sahıbı olunca abd yı tınlamıyorsun zaten abd kendısıde pek yaklasmıyor korkusundan
  • Misafir 14.03.2021 23:50
    BİDEN ın gerçek yüzünü görenler bidendan kaçıyorlar umarım bıdenın bu yüzü abd nin yüzüne dönüşmez veabd bu yüze sahip çıkmaz
Daha fazla yorum görüntüle