Diyanet'ten tepki: Kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz

Sözcü Gazetesi’nin daha önce yalanlanan haberini yeniden yayınlaması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığınca, haber yeniden yalanlandı, iyi niyet taşımayan, okuyucuya karşı sorumlulukları ihlal eden ve habercilik ilkeleriyle bağdaşmayan bu tutumun kamuoyunun vicdanına havale edildiği ifade edildi.

Diyanet'ten tepki: Kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz
Diyanet'ten tepki: Kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz
GİRİŞ 14.03.2021 18:11 GÜNCELLEME 14.03.2021 21:58
Bu Habere 201 Yorum Yapılmış

Sözcü Gazetesi, Diyanet İşleri Başkanlığını hedef almaya devam ediyor.

Sözcü Gazetesi’nin daha önce yalanlanan haberini yeniden yayınlaması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığınca, haber yeniden yalanlandı.

Diyanet'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Sözcü Gazetesi’nin bugünkü nüshasında yer alan, “Diyanet 5 yıldızlı otelde toplantı yaptı” başlıklı bir haberle ilgili aşağıdaki hususların kamuoyuyla paylaşılmasında fayda mülahaza edilmiştir.

DAHA ÖNCE YALANLANMIŞTI

Söz konusu haberdeki bilgiler, 24 Şubat 2020 tarihinde yine aynı gazetede, “5 Yıldızlı Diyanet” başlığıyla yayınlanmış, haberin ardından 25 Şubat 2020 tarihinde Başkanlığımız tarafından konuyla ilgili bir basın açıklaması yapılarak haberde yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edilmişti.

ALGI OPERASYONU YAPMAYA ÇALIŞMIŞTIR

Maalesef aynı gazete bugün de daha önce yayınladığı haberdeki bilgileri yeni gibi sunarak algı operasyonu yapmaya çalışmıştır.

Diğer taraftan 2020 yılının Mart ayından itibaren pandemi süreci nedeniyle Başkanlığımızca yapılan eğitimler, çevrim içi olarak gerçekleştirilmiştir.

İyi niyet taşımayan, okuyucuya karşı sorumlulukları ihlal eden ve habercilik ilkeleriyle bağdaşmayan bu tutumu kamuoyunun vicdanına havale ederek daha önce yaptığımız açıklamada yer alan ilgili bölümleri yeniden paylaşıyoruz.

Başkanlığımız stratejik plan çerçevesinde personelimizin yeni gelişmelere intibakları, dini ve sosyal alanda ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda mesleki yeterliklerinin artırılması, kurum aidiyetlerinin güçlendirilmesi, din hizmetlerinde daha etkin ve verimli olabilmelerinin sağlanması ve din istismarına karşı farkındalık oluşturulması amacıyla farklı alanlara yönelik hizmet içi eğitim seminerleri düzenlemektedir. Bu eğitimlere 81 şehrimizden personellerimiz katılmaktadır.

Başkanlığımızca yürütülen hizmet içi eğitim faaliyetleri, öncelikli olarak eğitim merkezlerimizde yürütülmektedir. 2019 yılının son çeyreğinden itibaren 4/B Sözleşmeli Personelimiz, eğitim merkezlerimizde Mesleğe Hazırlık Eğitimleri’ne alınmıştır. Bu nedenle yoğun katılımlı kısa süreli seminer programları ile mevzuat gereği yapılması zorunlu olan bazı hizmet içi eğitimler, eğitim merkezleri dışında, eğitim salonlarıyla birlikte konaklama imkanı olan, sezon dışında uygun şartlardaki mekanlar tercih edilmektedir. Zira Başkanlığımızın kampüsü içerisinde bu eğitimler için konaklama imkanı bulunmamaktadır.

Ayrıca söz konusu eğitimler, ilgili kanun ve kurallar çerçevesinde tamamen harcırah bütçesiyle ve mümkün olan en uygun maliyetle gerçekleştirilmektedir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 201
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet irşad ile meşgul olmalı süriyede inşaat işini Kızılay’a bırakmalı diye düşünüyorum
    Cevapla
  • karafırtına 3 yıl önce Şikayet Et
    niye vatandaşa havale ediyon. 2. kez oluyor ver savcılığa.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalan haber yaz ceza verince basın özgürlüğü bahanesine sığın böyle bir rahatlık hiç bir ülkede yok.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalan haberin hiç bir cezası yok. varsa da eften püften. Yalan habere ağır bir ceza ver bakalım birdaha yazarlarmı.
    Cevapla
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet bahane dertleri islam düşmanlığı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!