Valilikten "Doğum yapmış eşi için para çekmeye çıkan vatandaşa ceza" videosuna açıklama

İstanbul Valiliği, sosyal medyada yer alan bir videoda doğum yapan eşi için para çekmeye giden vatandaşa yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uyulmadığı gerekçesiyle para cezası verilmesine ilişkin olayın tüm yönleriyle incelendiğini bildirdi.

GİRİŞ 16.03.2021 16:41 GÜNCELLEME 16.03.2021 16:45
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Valilikten yapılan açıklamada, bazı sosyal medya platformlarında yer alan "Doğum yapmış eşi için para çekmeye çıkan yurttaş, polisten 3 bin 469 lira cezayı yiyince ağzını bozdu: Ben iki ay buna mı çalışayım? Böyle devletin de..." ibareli video üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğunun doğduğu belirtildi.

Bahse konu videodaki olayın, Arnavutköy'de 14 Mart'ta yapılan uygulama sırasında yaşandığına vurgu yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Salgın tedbirleriyle ilgili dinamik denetim ilkeleri doğrultusunda; rehberlik ve yönlendirmenin esas olduğu ancak buna ısrarla uymayanlar hakkında işlem yapılacağı hususu daha önce talimatlarla bildirilmiştir. Söz konusu olay tüm yönleriyle incelenmekte olup başta görevli personelimiz olmak üzere bütün arkadaşlarımız dinamik denetim ilkelerine hassasiyetle uyulması noktasında tekrar uyarılmıştır."

YORUMLAR 13
  • ŞaH MaT 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam bir anlık sinirle ağzından bişeyler kaçırdı. Bizim Aynasızlar maşallah tam bir artist. Bu devlete en büyük küfrü edenler içinizdeki bazı aynasızlar. Hatta belki bizzat sensin. Azcık anlayış yahu. Yıllardır insanları devlete küstürüp düşman ettirdiniz bari bu saatten sonra anlayış. Bu arada gücün yetiyorsa onun bunun yalakalarına cezayı kesinde göreyim. NOKTA Benden devlet vede millet düşmanı çıkmaz, Güvenlik güçleri düşmanı hiç çıkmaz ama arkadaş. Sizde adamdan beklediğinizin yarısını yapın yeter.
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Normalde basın orada olmasa bu polis abiler bu kardeşi idare ederler. Sonuçta onlar da insan. Ama onlar da neticede görevini yapıyor. Basının karşısında idare etmeleri mümün değil. Türkiye'de her şey kurallar çerçevesinde ilerler. Eğer bir maruzatın varsa kanun yolu açıktır. Sen çıkıp da devlete hakaret edersen elbette karşına bu devleti savunan birileri çıkar. Polisimin arkasındayım.
    Cevapla
  • bLue 3 yıl önce Şikayet Et
    yazık degıl mı garıban adama, kendını ıfade etme sansı bıle tanımıyor artıstler, gorevı ınsanca yapmak varken ıt gıbı saldırmanın manası yok
    Cevapla
  • EYT 3 yıl önce Şikayet Et
    bulmuşlar beyefendi oğlanı tahrik edip duruyorlar
    Cevapla
  • istanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    bu taze polislerde işleri ile ilgili video çekip eşe dosta, sevgiliye göndermeye bayılıyorlar, video sonunda sosya medyada hepimizin önüne geliyor, video paylaşmaya , 3400 tl gibi yüksek cezalara karşıyım, 500, tl olsun ama herkese yasağı delen herkese vali oğlu, milletvekili dostu uygulansın sadece gariban vatandaşa değil
    Cevapla
  • yiğido 3 yıl önce Şikayet Et
    sıkmanın bunaltmanın manası olmamalı. polis daha sabırlı daha anlayışlı olmalı. insanları devlete karşı düşmanlaştırmanın anlamı yok. Hele bunu polis kesinlikle yapmamalı. göreve alınan halkla ilişkili işlerde psikologların eğitim vermesi zaruridir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!