18 Mart 2021 Perşembe ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK
Kurgu: Abdurrahman UNUTULMUŞ

Kamera: Cenk ŞENOĞLU

 

Karadeniz için kısıtlama gündemde

Vaka artışında zirvede olan Karadeniz’de seyahat kısıtlaması ve araç denetimleri gündemde. Yetkililer, vakalarda düşüş olmaması halinde yeni tedbirler için karar alacak. Öte yandan uzmanlar, mutasyonlu virüsün en çok görüldüğü bölgedeki vatandaşları çok dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

‘Milli Andımız İstiklal Marşıdır’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde gündemde olan Öğrenci Andı tartışmasına ilişkin açıklama yaptı. “İstiklal Marşının ruhunu içselleştirmeliyiz” diyen Erdoğan, “Milli Andımız İstiklal Marşıdır” ifadelerini kullandı.

Merkez faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini 200 baz puan artırdı. Karar sonrası iki haftanın en düşük seviyesine inen dolar 7,32 liradan işlem gördü.

 

 

Bahçeli yeniden genel başkan

Devlet Bahçeli, MHP’nin 13’üncü Olağan Kurultayında yeniden Genel Başkan seçildi. Bahçeli yaptığı konuşmada HDP’nin başka bir isimle açılmamak üzere kapatılması gerektiğini söyledi, CHP ve İYİ Parti’yi eleştirdi.

Biden’ın sözleri krize neden oldu

ABD Başkanı Biden’ın, Rusya Devlet Başkanı Putin’in için kullandığı ‘katil’ ve ‘hesabını verecek’ ifadeleri sonrası Rusya’dan, “Biden’ın sözleri Rusya ile ilişkiler inşa etmek istemediklerini gösteriyor. Moskova bunu hesaba katacak” tepkisi geldi.

 

Karadeniz’de Sakarya Doğal Gaz sahasındaki keşif sonrası heyecanlandıran bir açıklama geldi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü Melih Han Bilgin, 10 bin 700 kilometrekarelik alanda sismik çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu duyurdu.

 

Finalin adı Beşiktaş-Antalyaspor

Alanyaspor’u 2-0’la geçen Antalyaspor, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş’ın rakibi oldu. Müsabakanın yapılacağı tarih ve stat henüz açıklanmadı.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar 10 Yorum Var
  • vatan sevdalısı 19.03.2021 10:22
    küresel mafya oyunu bu ,,dünya bu oyuna geliyor
  • Soner 19.03.2021 09:37
    geç bile kalındı vaka sayıları tavan yaptı acil önlemler alınmalı.
  • ömer 18.03.2021 23:13
    kendinizi eve kapatın! kapanmakla bu iş çözülmez yeni dünya düzeni!
  • sado 18.03.2021 22:32
    virüs normal gribe dönüştü bırakın bunlaŕı artık.bende grip oldum geçiyo.
  • 06 vatan 18.03.2021 21:10
    Bizim insanlarımıza iyilik yaramaz
Daha fazla yorum görüntüle