Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile feshedilen İstanbul Sözleşmesine yapılan eleştiriler üzerine konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Burada bugün tüm kamuoyunda tartışılan bir hususu ifade etmek isterim. Bakınız dün akşam itibariyle Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle İstanbul sözleşmesi diye ifade edilen bir uluslararası anlaşmanın feshi gündeme geldi. Ve ondan itibaren de bazı siyasiler haddini aşarak yok efendim cumhurbaşkanı meclisin yetkisine el koymuş, nasıl olurda mecliste görüşülen kanunlaşan bir sözleşme cumhurbaşkanının imzasıyla fesih edilebilirmiş dediler. Bu baştan aşağıya bir cahillik. Usule ilişkin hiçbir yanlışlığın olmadığı bir süreç olduğunu ifade etmek isterim. O sözleşme veya benzer sözleşmeler meclisten geçerken içerisinde fesih maddesi de vardır. Ve fesih maddesinde bu sözleşmeyi yürürlüğe koyacak olan cumhurbaşkanıdır der. Dün bakanlar kuruluydu, bugün yürütmeyi cumhurbaşkanı temsil ettiği için cumhurbaşkanı yürütür der. Ancak fesih maddesinde de yürütme kurulunun bunu fesih edebileceği söylenir. O yüzden dün yapılan idari işlem asla usulün dışında bir işlem değildir. Meclisin cumhurbaşkanına verdiği fesih yetkisi ile beraber okunduğunda yanlış olmayan bir işlemdir” dedi.

“2002 YILINDA KADINIMIZA HER TÜRLÜĞÜ DESTEĞİ VEREN BİZİM İKTİDARIMIZ OLDU”

Turan konuşmasının devamında; “Kaldı ki 2002 yılından beri kadınımıza, insanımıza, ailemize en çok mevzuat desteği veren, güvenlik desteği veren, eğitim faaliyeti veren bizim iktidarımız oldu. Biz kadınlarımızın asla sıkıntı çekmesini istemeyen uygulama hataları varsa, mevzuat eksiği varsa bunları telafi etmek isteyen en gayretli ekiplerden bir tanesiyiz. Kaldı ki fesih süreci usulün dışında değil. Bugünden itibaren Avrupa Konseyi genel sekreterliğine bildirilerek 3 ay sonra yürürlüğe girecektir” diye konuştu.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • ali 21.03.2021 11:42
    nafaka yasasını düzenleyin
  • ali 21.03.2021 10:10
    İnandığı Kitabı okuyup uymayan toplumlar bu tip kısır döngülerle Enerjilerini yok edip dururlar...Allahın Kitabında ne eksikti...
  • ÖMER 21.03.2021 09:43
    OLMASI GEEKEN BU İDİ iiiiiiiiiiiii
  • Seçmen 21.03.2021 05:12
    CHP kapatılsın
  • Zafer Gültekin 21.03.2021 02:42
    Helal olsun sayın bakanım. Devlet yanlış yapmaz kadınlar bizim baş tacımızdır
Daha fazla yorum görüntüle