"İşkence askısına üç kez indirildim bindirildim. Kadın elbiseleri giydirildim. Böbreklerime tekmeler, tokatlar..."

Kan donduran işkence bir gazeteciye Şükrü Benli'ye yapıldı.

Şükrü Benli 15 Temmuz gecesi CHP'li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın darbe girişimi şerefine kadeh kaldırdığı görüntülerini yayınlamıştı. İki dakika 15 saniyelik o çekim hayatını kararttı. 15 Temmuz gecesi CHP'li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın darbe girişimi şerefine kadeh kaldırdığı görüntülerini yayınlayan Benli o gece çekim yaptığı anı ise şöyle anlattı..

"O GÖRÜNTÜLER BAŞIMA DERT OLDU MAALESEF"

Şükrü Benli, "Bir ara belediye başkanı sahneye çıktı. Sahnede marşlar falan söylemeye başladı. Bu benim ilgimi çekti tabii nedir diye ben cep telefonuma kayıt yapmaya başladım. İşte o görüntülerde benim başıma dert oldu maalesef..." dedi.

Benli çifte vatandaşlık taşıdığı Bulgaristan'daki evinde kalırken iddiasına göre, 'Recep Gürkan'ın adamları kendisiyle görüşmek istedi. Kabusta görüşmeyi kabul etmesiyle başladı. Zorla bir cipe bindirildi.

"BENİ FİSLİTİN ASKISINA ASTILAR"

Şükrü Benli, "Beni apar topar 5-6 kişi sanıyorum bir eve çıkardılar. Orada çırılçıplak soydular beni yüzüme vücuduma su attılar. Bir ahşap meteryala bağladılar. Askı türü yere astılar. Tabi bunun adı Filistin askısıymış." dedi.

Saatlerce işkence gören Şükrü Benli, kendisine birşey olması durumunda görüntülerin yakınları tarafından basına verileceğini söyleyince işkenceciler onu bıraktı.

"BELEDİYE BAŞKANI BUNU 'TESADÜF' OLARAK GÖRÜYOR"

Şükrü Benli, "Kadın elbisesi giydirerek dans ettirmeye çalıştılar. Sürekli Edirne Belediye Başkanı'ndan özür dilememi istendi. Sürekli... Belediye Başkanı bunu 'tesadüf' olarak görüyor ancak iddianamede de var. Ertesi gün hemen Bulgaristan'da işkenceyi yapan kişiler Türkiye'ye dönüyorlar. Bir otelde kalıyorlar ve hemen birkaç saat içerisinde... Edirne Belediye Başkanı ile görüşüyorlar." dedi.

Canını zor kurtaran benli soluğu Bulgaristan polisinde aldı. Sonrada Edirne'de mahkemeye başvurdu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında dava açıldı.

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI DA AZMETTİRİCİ OLARAK YARGILANIYOR

Şükrü Benli, "Kişiyi Hürriyetinden yoksun bırakma, nitelikli yağma, nitelikli cinsel saldırı türü... Çok ağır suçlar bunlar. Edirne Belediye Başkanı da azmettirici olarak yargılanıyor." ifadelerini kullandı.  

Şükrü Benli davadan vazgeçmesi için kendisine para teklif edildiğinide iddia etti ancak o işin peşini bırakmamak da kararlı.

Şükrü Benli, Türk Adaletine güveniyorum. Bu kişilerin gerekli cezayı alacaklarını tahmin ediyorum. 

Yorumlar 33 Yorum Var
  • Demokrat 25.03.2021 22:37
    Hani bunlar Demokrattı. Kendilerinden olmayan, kendi gibi düşünmeyenlere, ne yaşam hakkı nede özgürlük tanımıyorlar. Hepsi de yalancı mirasyedi. Allahın cc. Bu güruha fırsat vermesin, fırsat verilince neler yaptıklarını, Cumhuriyetten bu günlere gelene kadar çok iyi görüyoruz. O nedenle, Millet bunlara itibar etmiyor. Kadın hakları Savunucuları, Tabipler birliği, lgbt yi savunanlar neredeler. 3 maymunu oynuyorlar. Dediğim gibi işlerine gelene göre davranıyorlar.
  • KasımpaşaLı 23.03.2021 19:12
    SENİ BULURUM..? da ne demek eşkıyamsınız siz mafyamsınız...bu tarz söylemler ve elindeki devletin güçünü herkim VATANDAŞI sömürmek için kulnıyorsa ALLAH ONLARI KAHRETSİN...birde isanlıktan kadın haklarından bahsetmezlermi içlerinde tecvuz olayına sesiz kalıp birde ahkem kesiyorlar.....
  • Vatandaş 23.03.2021 17:36
    Olay burda mı oluyor bg de mi CHP zihniyeti yapar
  • reyis 23.03.2021 17:33
    dememkki yapmaman gereken birşey yapmışsın :D
  • Yusuf 23.03.2021 17:13
    Bunu akp MHP yasa kıyamet kopardı CHP yapınca sus pus nerede insan haklari savunuculari .bunlar zalimlerin ta kendisi ,aynısını yaşar inşallah
Daha fazla yorum görüntüle