Türkiye geneli yoğun kar yağışı! Meteoroloji'den buzlanma uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bölümü kar yağışlı olacak. AKOM'un daha önceden uyarısını yaptığı kar yağışı İstanbul'da sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yeniden etkili oldu. Meteoroloji buzlanma ve don uyarısında bulundu.

GİRİŞ 25.03.2021 08:07 GÜNCELLEME 25.03.2021 09:04
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin büyük bölümü  güne kar yağışı ile uyandı. İstanbul’da dün sabah etkili olan kar yağışının ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün içinde İstanbul’a kar uyarısı yapmıştı. Yapılan uyarının ardından İstanbul’da kar yağışı sabah saatlerinde etkisini göstermeye başladı.



Özellikle Sarıyer’in yüksek kesimleri, Sultangazi ve Beyoğlu bölgesinde kar yağışı etkili oldu. Yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği yerlerin başında gelen Taksim ve İstiklal Caddesi’nde de kar yağışı görüldü.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait kışla mücadele araçları da teyakkuzdaydı. Özellikle anaarterlerde araçlar ortaya çıkabilecek her hangi bir olumsuzluğa karşı hazır bekledi.

TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 60'I GÖRDÜ

Bazı bölgelerde yollar kısa sürede beyaza bürünürken trafikte aksamalar yaşanıyor.Kar yağışı ve kazaların etkisiyle İstanbul'da trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde başladı. İBB'nin mobil uygulamasına göre, trafik yoğunluğu saat 08.00 itibarıyla yüzde 60 olarak ölçüldü.



İSTANBUL'DA HAYAT FELÇ: TUZLAMA YAPILMADI ARAÇLAR YOLDA KALDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarılara rağmen kentin bazı bölgelerinde tuzlama ve kar küreme çalışmalarının yapılmadığı bu yüzden sürücülerin yolda kaldığı görüldü..

Kar yağışını günler öncesinden duyuran meteorolojinin uyarılarına rağmen CHP'li İBB'nin yollarda tuzlama çalışması yapmaması vatandaşların tepkisine neden oldu



METEOROLOJİ'DEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, Karadeniz, İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklenmektedir.

Hava sıcaklığının ülkemizin doğusunda mevsim normalleri civarında, kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin 4-6 derece, iç kesimlerde 8-12 derece altında seyretmesi beklenmektedir.

Rüzgarın; ülkemizin batısında kuzey ve kuzeydoğu, doğusunda güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsü olan dik yamaçlarda çığ oluşma riskine karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 7°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

ANKARA °C, 0°C
Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı kar yağışlı

İZMİR °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde hafif sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 5°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

TRABZON °C, 7°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

ERZURUM °C, 2°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

DİYARBAKIR °C, 12°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

YORUMLAR 10
  • Gonyalı Asil 3 yıl önce Şikayet Et
    Barajlar doldu artık beyaz kabus , hayat felç oldu, kara kış gibi densiz başlıklar atarlar. Halbuki rahmettir berekettir
    Cevapla
  • Görkem 3 yıl önce Şikayet Et
    Sabırrrsızlaniyürüm 16 milyon insan hizmet bekliyür seçimi uzzzatarak bu halkı mağğdür ediyürüz diyordu sayın İmamoğlu hani nerde hizmet ?
    Cevapla
  • MERT OLUN 3 yıl önce Şikayet Et
    herşey güzel oluyor değilmi beter ol İSTANBUL. İNANIN hak ettiniz son pişmanlık faydasız
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    ibb uyuyor yada tatilde
    Cevapla
  • TÜRKEŞÇİ 3 yıl önce Şikayet Et
    ibbb şeysi ekrem tedbir almadı değilmi. belediye karla mücadele için tuz attımı yollara gören duyan bilen varmı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...