29 Mart 2021 Perşembe ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK
Kurgu: Abdurrahman UNUTULMUŞ

Kamera: Cenk ŞENOĞLU

 

 


ABD’den Türkiye’ye Facebook tehdidi

ABD yönetimi Facebook, Google, Amazon gibi devler için Türkiye’yi tehdit etti. ABD Ticaret Temsilciliği, teknoloji devlerinden dijital vergi talep eden Türkiye, Hindistan, İtalya ve İspanya’nın ABD’ye ihraç ettiği ürünlere ek vergi koyacaklarını duyurdu.

 

Süveyş Kanalı açıldı

Süveyş Kanalı'nda sıkışan mega konteyner gemisi Ever Given'ı yeniden yüzdürme çalışmaları başarılı oldu. Dev gemi yedi gün sonra tekrar yol almaya başlarken kanalın da trafiğe açılacağı belirtildi.

 

Daha agresif ve ölümcül

Almanya Başbakanı Merkel, koronavirüs mutasyonları için korkutan açıklamalar yaptı. Merkel yeni virüsün çok daha agresif, daha bulaşıcı ve daha ölümcül olduğunu söyledi.

 


 

TOGG’un menzili artacak

TOGG'un batarya konusunda işbirliğine gittiği Farasis, yeni nesil batarya hücreleri geliştirdi. Yeni teknolojisi sayesinde TOGG’un menzili yüzde 25 artacak, hızlı şarj süresi 20 dakikanın altına inecek.

 

Dünyanın en pahalı balı Türkiye’de

Türk balı Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. 2 bin 500 metre rakımda yeri açıklanmayan bir mağaradan çıkarılan kantaron balı, 10 bin Euro’luk fiyatıyla dünyanın en pahalı unvanını kazandı

 

Kimlikle Azerbaycan dönemi başlıyor

Azerbaycan’a kimlikle geçiş dönemi başlıyor. Dışişleri’nden yapılan açıklamada, Kimlikle Seyahat Protokolünün 1 Nisan'da başlayacağı duyuruldu.

 

 

5 günde iki teknik direktör

Erzurumspor'da, 5 gün önce takımın başına getirilen İsmail Kartal’la yollar ayrıldı. Hiç maça çıkmadan gönderilen Kartal’ın yerine Yılmaz Vural getirildi.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar 13 Yorum Var
  • Ali 30.03.2021 00:57
    Olum bunlar çaldiklari bilgileri abdye israile ingiltereye çine rusyaya satiyorlar bu fesbuk ulsun tvitir olsun bu şirketler burdan para kazaniyorlar istiğramin etine butu neydi fesbuk bunu aldi değeri birandahop milyarlara çikti vatsabta oyle yapay zeka veri bankasini o yuzden kurdular bunlarla veri toplayip satiyorlar butun dunyadaki veriyi toplayip abd de işliyorlar bunu bilmeyen kalmadi vikilip belgelerini hatirlayin
  • Hans 30.03.2021 00:13
    Kimliğini doğarken vermişin zaten ne korkuyon, bir yerlerine soksunlar kimliği, siz siz olun hayellerinizi vermeyin. Ama nerde sizde o kafa, sizin bizim kafayla yani çaldıkları bilgiyle bizi yönetecek veya imha edecek,adinada. Et beyinlerin YAPAY zekası diyecekler...
  • Ufuk 29.03.2021 22:29
    Hat alırken tc veriyoruz.tüm bilgileri veriyoruz.bu bilgilerle beraber bizi takip ediyorlar.telefon üzerinden dinliyorlar,görüntü alıyorlar.konumumuzu biliyorlar.adresimize kadar biliyorlar.
  • Ali 29.03.2021 18:55
    Eskiden fesbuk twetermi vardi bunlar bunlarla milletin verilerini topluyor ondansonra bir veri bankasi oluşturup devletlere satiyor bedava diye milleti pazarliyorlar kimi seni beni burdan parakazanip servet yapiyorlar ben kullanmiyorum ikisinide
  • Vatandaş 29.03.2021 18:48
    Beleşe öyle bir alışmışlarki azıcıkta bana deyince kıyameti koparıyorlar. ABD devletiyle şirketleriyle soygun düzeni kurmuş kırk haramiler.
Daha fazla yorum görüntüle