MİT ve TSK'nın Irak kuzeyindeki Kandil'de düzenlediği operasyonda, PKK/KCK'nın sözde gümrük koordinasyonu sorumlusu Ömer Aydın etkisiz hale getirildi. Mete Yarar CNN TÜRK canlı yayınında, “Hedef alt kadro değil. Hedefin tamamen tepe kadrosuna yöneldiğini söyleyebliriz” dedi.

Yarar “ Gara operasyonları, Kandil’e yapılacak operasyonların küçük ölçekli bir denemesiydi demiştik. Bu tip operasyonlar da önümüzdeki dönemde çok daha üst düzey terör örgütü üyelerinin de nasıl etkisiz hale getirileceğinin bir provası diyebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

Mete Yarar, Bu bize MİT ve TSK’nın yurt dışında teröristleri bire bir takipte olduğunu gösteriyor. Yani terör örgütü elemanlarının her biri takip ediliyor. Bu devletin sözde üst düzey kişilerin yakalanabilmesi için hem zaman hem kaynak hem de büyük bir personel ayırdığının göstergesi. Hedef alt kadro değil. Hedefin tamamen tepe kadrosuna yöneldiğini söyleyebiliriz” açıklamasında bulundu.

Yarar, “Bu tip operasyonların derinliği artıyor farkındaysanız. Devamlı Kandil bölgesi devamlı Süleymaniye bölgesi devamlı Gara bölgesi gibi sınıra yüz kilometre ve ötesindeki sahalarda operasyon icra ediyor ki bu MİT’in teknolojik olarak nereye geldiğinin en büyük göstergesi”

Yorumlar 30 Yorum Var
  • ttttt 30.03.2021 11:13
    Bolca leş inşaallah
  • Ali 30.03.2021 10:52
    İçerdekileri bitirelim de nasıl bitirelim milyonlar var , milyonlarca oy almış bunlar nasıl oluyor sa
  • osmanlı torunu 30.03.2021 10:49
    ara bul yok et
  • ali 30.03.2021 08:34
    sıra icerdekilerede gelecek emir alacak kimseyi bulamayinca ne yapacaklar
  • Adnan 30.03.2021 08:30
    Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan itlerinin yakalanmasını yada leşlerini sabırsızlıkla bekliyoruz.
Daha fazla yorum görüntüle