Sigarayı bırakma tedavisi görenlere ilaçları ücretsiz verilecek

Sigarayı bırakma tedavisi alanlar, sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın Sağlık Bakanlığınca temin edilecek ilaçlardan ücretsiz yararlanacak.

Sigarayı bırakma tedavisi görenlere ilaçları ücretsiz verilecek
Sigarayı bırakma tedavisi görenlere ilaçları ücretsiz verilecek
GİRİŞ 01.04.2021 03:42 GÜNCELLEME 01.04.2021 08:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 4736 sayılı Kanun'un birinci maddesinin birinci fıkrası hükmünden muaf tutulacakların tespitine dair karar yürürlüğe konuldu.

Buna göre, sigarayı bırakma tedavisi alan hastalar, sayıları 500 bini geçmemek şartıyla ve herhangi bir sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın, Sağlık Bakanlığınca temin edilerek birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurum ve kuruluşlarına dağıtımı yapılacak Nikotin Replasman Preparatları ile Bupropion HCI ve Vareniklin içerikli ilaçlardan tütün bağımlılığı tedavi ve eğitim birimleri vasıtasıyla ücretsiz faydalanacak.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Yorum yazan 2 yıl önce Şikayet Et
    sigara kullananların sgk pirimleri arttırılsın. Neden sigara içerek daha fazla hastalık potansiyeli taşıyan ve sağlık sistemini daha çok meşgul eden bağımlı insanların sağlık harcamalarını sigara içmeyenler karşılasın? Böylece işverenler de daha az pirim ödemek için sigara içmeyen çalışan tercih etmeye başlar. Sonuçta sigara bırakmak zorunlu hale gelir. Başka şeylere hiç gerek yok.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Güzel haber
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...